Sluiten

De winnaars van de finaledagen kregen een mooie beker en een schoolreis aangeboden. Het winnende team van de NAC Junior Street League, de Wildert, en het team van de NAC (Ladies) Street League, OLV Lyceum, mochten met hun gehele leerjaar naar Lot66 in Breda. De leerlingen konden samen karten, lasergamen en bowlen. Bovendien mochten de winnaars eind juni meedoen aan een internationaal toernooi, georganiseerd door European Footballl for Development Network. Het toernooi werd gehouden op B.S.V. Boeimeer waar verschillende clubs uit verschillende delen van Europa aan mee deden. Zo speelde het OLV Lyceum en Wilsdonck 8 tegen onder andere SL Benfica, Vålerenga IF en Club Brugge. Het programma werd afgesloten met een heerlijke barbecue.

In Geertruidenberg vond begin juni de Scholen Battle plaats vanuit het project Top-Fit, een project dat gekoppeld is aan de NAC Street League Geertruidenberg. Aan de hand van leuke workshops, bezoeken aan de boer, rondleidingen bij supermarkten en nog veel meer hebben de deelnemers kennisgenomen van het belang van gezonde voeding en voldoende beweging. De kinderen speelden verschillende spellen, zoals fruit memorie, bananen hockey en kokosnoten voetbal, om te strijden om verschillende mooie prijzen. Tijdens deze dag waren onder andere NAC onder 21 spelers Martijn Brandt, Sil van Doorn en oud NAC-speler Robbie Haemhouts aanwezig.

Begin oktober zal het nieuwe seizoen afgetrapt worden met een grootse kick-off bij het Rat Verlegh Stadion. Hierbij zullen de deelnemende scholen kennis maken met de NAC Street League door middel van diverse voetbal gerelateerde activiteiten.

We doen het niet alleen

In het gehele seizoen van de NAC Street League is het team van NAC Maatschappelijk ondersteund door verschillende partijen. Fontys studenten van de opleiding Sportkunde hebben de deelnemende teams getraind en bijgestaan binnen de competitie. Tevens hebben zij geholpen tijdens de voorbereiding voor de finaledagen en bij de afronding van het seizoen. Op woensdag 29 juni is middels een interactieve presentatie, spelletjes en een borrel het seizoen afgesloten voor onze scheidsrechters. Daarbij heeft Grote Broer/Grote zus een actieve rol gespeeld in dit seizoen. Zij hebben in verschillende wijken teams ondersteund en gecoacht.

Vanuit de organisatie van NAC Maatschappelijk, willen wij iedereen die betrokken is bij het project bedanken voor hen participatie en inzet. Wij hopen iedereen volgend seizoen weer in actie te zien.

NAC Street League

Aan de NAC Street League nemen leerlingen van uit Breda, Geertruidenberg en Oosterhout van basisscholen en middelbare scholen het tegen elkaar op in eigen stad tijdens dé straatvoetbalcompetitie. Deelnemende scholen kunnen niet alleen punten behalen door het winnen met wedstrijden, maar ook door het vertonen van sportief en respectvol gedrag op én rondom het veld. Tijdens het programma worden ook workshops gegeven over actuele maatschappelijke thema’s. Inschrijven voor seizoen 2022/2023 van de NAC Street League kan via www.nacstreetleague.nl/inschrijven.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3