Stagiaire algemeen | NAC Maatschappelijk

Soort stage : meewerkstage (derdejaars)
Opleiding : sport- of evenementenmanagement (HBO)
Periode : start februari 2022 / 20 á 40 weken

NAC Maatschappelijk

NAC Breda is méér dan voetbal. De volksclub is verankerd in de stad en zich daardoor bewust van de maatschappelijke rol die het kan uitoefenen. Door het stadion, de spelers en het krachtige beeldmerk in te zetten, streeft de club ernaar om verschillende doelgroepen te stimuleren én te motiveren. Aan de hand van verschillende maatschappelijke thema’s werkt NAC Breda via NAC Maatschappelijk aan een sociaal sterkere samenleving.

Zo biedt NAC Maatschappelijk bijvoorbeeld 60-plussers de mogelijkheid om, onder de vlag van NAC OldStars, Walking Football te spelen. Daarnaast wordt voetbal als middel in de NAC Street Leagues ingezet om kinderen en jongeren bewust te maken van actuele maatschappelijke thema’s en komen leerlingen die op school vastlopen tot bloei in de NACademy bij Playing for Success. Ook biedt NAC Breda middels Niemand Buitenspel werkervaringsplaatsen aan voor jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Naast deze vier grote projecten houdt NAC Maatschappelijk zich nog bezig met NAC voor Elkaar en NAC in de Buurt. Beide projecten hebben de kern dat ze een steentje bij willen dragen aan de samenleving. NAC voor Elkaar zijn uitzonderlijke momenten waar NAC zich in kan zetten om geluksmomenten te creëren in bepaalde situaties. Dit kan te maken hebben met ziektes maar ook met andere beperkingen in het dagelijks leven. Met NAC in de Buurt gaat NAC Maatschappelijk de wijk in, vaak tijdens vakanties, om kinderen te vermaken met sport- en spelactiviteiten in samenwerking met allerlei maatschappelijke partners.

Bovendien is NAC Maatschappelijk afgelopen seizoen 2021/’22 gestart met twee nieuwe projecten: NAC Telt en NAC Football Memories. NAC Telt is een leefstijlprogramma voor supporters. Ze gaan hierbij een twaalf weken traject aan onder begeleiding van personal coaches, nemen deel aan workshops en bijna iedere dag actief bezig met challenges. Bij NAC Football Memories worden herinneringen opgehaald door diverse memorabilia gezamenlijk met vrijwilligers en ouderen die graag sociaal actief willen zijn en/of last hebben van dementie.

Taakomschrijving

Als stagiair(e) bij NAC Maatschappelijk liggen de uitdagen voor het oprapen. Taken zijn bijvoorbeeld:

 • Het organiseren van activiteiten en evenementen: zoals bijvoorbeeld de speelronden en de finaledag van de NAC Street League, het plannen van workshops op scholen en het organiseren van de NAC Breda Senior Cup, een Walking Football-toernooi voor 60-plussers van andere BVO’s en amateurverenigingen;
 • Het leggen en onderhouden van contacten met partners en deelnemers: denk hierbij aan docenten van basis- en middelbare scholen, scheidsrechters, trainers en andere vrijwilligers.
 • Contactpersoon zijn van samenwerkingspartners zoals de Rooi Pannen, Novadic Kentron, ABC Diëtist, de Kredietbank en amateurverenigingen;
 • Ondersteunen in de communicatie-uitingen rondom de projecten: zoals het vormgeven van berichten voor de socialmediakanalen en het schrijven van (pers)berichten;
 • Flexibel inzet bij thuiswedstrijden van NAC Breda.

Wij zoeken

Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde stagiair(e) met het volgende profiel:

 • Je bent zelfstandig en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig, zowel in woord als geschrift;
 • Je bent planmatig, resultaatgericht en hebt een echte hands-on-mentaliteit;
 • Je bent neemt initiatief en bent niet bang om de leiding te nemen;
 • Je bent flexibel, geen 9 tot 5 mentaliteit i.v.m. maatschappelijke events en wedstrijden van NAC Breda;
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B;
 • Het is een pré als je woonachtig bent in de omgeving van Breda.

Wij bieden

Stage lopen bij NAC Breda betekent werken en leren in een uitdagende omgeving in een team met jonge professionals. Kortom een veelzijdige stage met veel zelfstandigheid en ruimte voor eigen initiatieven.

Geïnteresseerd?

Stuur je motivatiebrief en CV vóór 22 november 2021 naar [email protected].