NAC Street League

NAC Street League is dé straatvoetbalcompetitie van Breda. De competitie wordt georganiseerd voor de groepen 7 en 8 van Bredase basisscholen (NAC Junior Street League), jongens uit klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs (NAC Street League) en meiden van klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs (NAC Ladies Street League).

Elke basisschool, wijk of dorp uit de gemeente Breda kan deelnemen met een eigen team. Het trapveldje uit de wijk wordt als stadion gebruikt tijdens thuiswedstrijden. Bij uitwedstrijden gaan de teams op bezoek naar een andere wijk. Per seizoen staan 12 speelrondes – verdeeld over twee seizoenshelften – op het programma. De wedstrijden van de NAC Junior Street League worden altijd gespeeld op dinsdagmiddag. De wedstrijden van de NAC Street en NAC Ladies Street League zijn op zondag. Via een speciaal ontworpen puntensysteem scoren de teams niet alleen punten bij een overwinning of gelijkspel maar kunnen ze bonuspunten verdienen op tal van maatschappelijke aspecten zoals: respect, punctualiteit en fair support.

Niet alleen tijdens wedstrijden kunnen de teams punten verdienen. Door het uitvoeren van zogeheten buurtbijdrages en het bijwonen van workshops kunnen teams ook bonuspunten verdienen. Meer informatie over dé straatvoetbalcompetitie van Breda is te vinden op de website: NACstreetleague.nl.

Een wedstrijdje Street League moet u meemaken