bezig met laden...

Wedstrijden

18 JULI 2017 / 19:00
Vriendschappelijk
2
2

NAC Breda

Gençlerbirliği SK

Voorbeschouwing

In voorbereiding op het seizoen 2017/2018 oefent NAC op dinsdag 18 juli tegen Gençlerbirlgi SK. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Warande in Oosterhout en begint om 19:00 uur.

Voor deze wedstrijd gelden de volgende prijzen:

- Volwassene: €10
- Tot 18 jaar: €8
- Vanaf 65 jaar: €8

Bestel hier je kaarten voor de oefenwedstrijd NAC - Gençlerbirlgi SK!

Wedstrijdverslag

NAC blijft ongeslagen

NAC is nog altijd ongeslagen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op Sportpark De Warande speelde het met 2-2 gelijk tegen het Turkse Genclebirligi, de nummer acht van vorig jaar in Turkije. Na een goede eerste helft stond het in de rust terecht op 1-0 voorsprong. Net na rust zette de Turkse ploeg de stand op 1-1. Kort daarna zorgde Thierry Ambrose van elf meter voor de 2-1. Uiteindelijk deed Genclebirligi nog wat terug en zette het de eindstand op 2-2.

Trainer Stijn Vreven begon met nagenoeg dezelfde namen als afgelopen zaterdag aan de eerste helft. Andries Noppert mocht vandaag het Bredase doel verdedigen. Voor hem stonden Angelino, Pablo Mari, Menno Koch en Fabian Sporkslede. De drie op het middenveld waren Arno Verschueren, Rai Vloet en Mounir El Allouchi. Voorin begonnen Giovanni Korte, Thierry Ambrose en Manu Garcia.

NAC begon de eerste helft erg sterk. Het wist de bal in de ploeg te houden en goed te combineren. Toch moest Noppert na 5 minuten in actie komen. Elvis Manu begon aan een solo en kreeg tot twee keer toe de bal gelukkig mee. Oog in oog met Noppert deed de lange keeper waar hij goed in is, namelijk redding brengen. Het doelpunt van NAC kwam voort uit een vliegensvlugge aanval. De bal ging heel snel van voet naar voet richting het doel van Genclebirligi. Mounir El Allouchi werd aangespeeld aan de zijkant van het veld, dribbelde naar binnen en wist met een geplaatste, diagonale utihaal het net voor het eerst doen bewegen. De 1-0 van El Allouchi was tevens de ruststand.

In de tweede helft begonnen de Turken iets feller. Bij iedere bal die NAC in het bezit had, gaven ze veel druk. Dit druk zetten leverden de Turken in de 52e minuut een corner op. Deze corner kwam voor het doel en bleef wat hangen, uiteindelijk kwam hij voor de verkeerde voeten en viel hij via-via binnen achter Noppert. Enkele minuten later werd Thierry Ambrose vastgehouden in het zestienmetergebied. De scheidsrechter zag het en legde de bal op elf meter. Ambrose ging zelf achter de bal staan en schoot resoluut binnen. 2-1. Genclebirligi drong daarna steeds meer aan. Met name na de 10 wissels bij NAC.

Bradley Vliet, Grad Damen, Daan Klomp, Feyo Glim, Olivier Rommens, Vinnie Vermeer, Jeff Stans, Diego Snepvangers, Fisayo Adarabioyo en Paolo Fernandes kwamen in de ploeg na 60 minuten. Genclebirligi ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en wilde in balbezit blijven. Na 80 minuten spelen kwam deze er ook. Wederom een rommel goal die via-via voor de voeten kwam van een van de aanvallers van de Turkse ploeg, die Noppert verschalkte: 2-2. Dat bleek na 90 minuten ook de eindstand.

Aanstaande zaterdag speelt NAC weer een oefenwedstrijd. Dan staat RKC Waalwijk tegenover de Parel van het Zuiden. De wedstrijd begint om 17.00 uur op sportpark De Gagelrijzen. Kaarten hiervoor zijn te verkrijgen via www.samenvoornac.nl/tickets of aan de kassa.

Foto's

NAC - Genclerbirligi 17/18 (oefenwedstrijd)NAC - Genclerbirligi 17/18 (oefenwedstrijd)NAC - Genclerbirligi 17/18 (oefenwedstrijd)NAC - Genclerbirligi 17/18 (oefenwedstrijd)
NAC - Genclerbirligi 17/18 (oefenwedstrijd) 9 foto's 18 juli 2017 Bekijken
 
Wij komen uit in de: