bezig met laden...

Wedstrijden

22 JULI 2017 / 17:00
Vriendschappelijk
2
1

NAC Breda

RKC Waalwijk

Voorbeschouwing

In voorbereiding op het seizoen 2017/2018 oefent NAC op zaterdag 22 juli tegen RKC Waalwijk. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Gagelrijzen in St. Willebrord en begint om 17:00 uur.

Voor deze wedstrijd gelden de volgende prijzen:

- Volwassene: €10
- Tot 18 jaar: €8
- Vanaf 65 jaar: €8

Bestel hier je kaarten voor de oefenwedstrijd NAC - RKC!

Wedstrijdverslag

NAC verslaat RKC

NAC heeft ook het zesde oefenduel weten te winnen. Het team van trainer Stijn Vreven was zaterdag met 2-1 te sterk voor RKC Waalwijk. NAC wist via Thierry Ambrose op voorsprong te komen. Op slag van rust deed RKC wat terug en werd het 1-1. Direct daarna floot de scheidsrechter voor de rust. De Franse spits van NAC wist nogmaals het net te vinden in de tweede helft en zette daarmee de eindstand op 2-1.

Vreven kon nog altijd geen beroep doen op de voormalig aanvoerder Robbie Haemhouts. Ook Chiro Ntoko, Bart Meijers en Bodi Brusselers waren nog niet wedstrijdfit. Nigel Bertrams verdedigde vandaag het doel. Angelino, Koch, Mari en Sporkslede vormeden de verdediging. Een linie daarvoor stonden Verschueren, El Allouchi en Vloet. In de voorhoede traden Fernandes, Garcia en doelpuntenmaker Ambrose aan.

NAC had er de eerste helft zin in. Het schotelde de supporters in Sint-Willebrord goed voetbal voor. Achterin verdedigde het goed en bleef in balbezit rustig ondanks de druk van RKC Waalwijk. Op het middenveld waren veel mooie passes en acties te zien. Voorin hielden de aanvallers de Waalwijkse verdediging goed bezig. Al na vijf minuten kreeg Ambrose de eerste kans. Met een steekpass werd hij een-op-een gezet met de keeper van RKC. Laatstgenoemde wist de inzet van Ambrose te keren.

In de 29e minuut was het wel raak voor de Fransman. Na een hoge steekbal door het centrum moest Ambrose hard werken om aan de bal te komen. Hij versnelde langs zijn tegenstander en tikte de bal langs de inmiddels uitgekomen keeper. Vervolgens kon hij met een Waalwijkse verdediger in zijn nek de bal binnenglijden. Aan het einde van de eerste helft drong RKC door aan de linkerkant van het veld. De lage voorzet van Quasten kwam voor de voeten van Rudonja. Deze schoot van dichtbij binnen. Na de goal floot de scheidrechter direct af. Ruststand: 1-1.

De lijn uit de eerste helft werd meegenomen naar het tweede bedrijf. NAC bleef aardig wat mogelijkheden creëren. In de 53e minuut was het raak voor NAC, maar de assistent-scheidsrechter stond met de vlag omhoog. Buitenspel dus. Na een uur spelen kwam Giovanni Korte in het veld voor Paolo Fernandes. Korte liet zich met zijn beweeglijkheid gelijk gelden. In de 72e minuut begon NAC aan een snelle aanval. Pablo Mari wist de bal te veroveren en met een strakke pass Arno Verschueren te bereiken. Die dreef op met de bal en bereikte Korte. De kleine buitenspeler gaf de bal vervolgens af aan Ambrose. Die tekende met zijn tweede goal van die wedstrijd tevens voor de eindstand.

Volgende week speelt NAC tegen Excelsior. De wedstrijd zal wederom plaatsvinden in Sint-Willebrord op sportpark De Gagelrijzen. Kaarten zijn te verkrijgen via www.samenvoornac.nl/tickets en aan de kassa van het sportpark. Tot dan!

HUP NAC!  

 
Wij komen uit in de: