bezig met laden...

Wedstrijden

23 SEPTEMBER 2017 / 19:45
Eredivisie
0
2

NAC Breda

Feyenoord

Voorbeschouwing

Voorverkoopinfo Feyenoord - NAC Breda

Feyenoord - NAC Breda

 

Wedstrijdinformatie

Wedstrijd: Feyenoord - NAC Breda
Speeldatum: 23-09-2017
Aanvangstijd: 19:45uur
Locatie: Stadion Feijenoord (De Kuip), Rotterdam
Competitie: Eredivisie
Vervoersregeling: Auto- en buscombi. NAC verkoopt 75 kaarten voor de autocombi (exclusief voor Uitkaart+ houders) en de overige kaarten zijn voor de buscombi. Meer informatie over deze buscombi vind je hier.
ClubCard-verplichting: Ja, om kaarten voor deze wedstrijd te kunnen kopen, heb je een seizoenkaart of een clubkaart nodig. Met deze kaart kun je één kaart kopen. Omwisselbiljetten staan op naam en zijn niet overdraagbaar. Let op: heb je meerdere seizoenkaart op dezelfde naam? Dan kun je voor uitwedstrijden maar één kaart kopen. Neem contact op met afdeling Ticketing.
Omwisselinformatie: Omwisselen voor de autocombi gebeurt op parkeerplaats P5C bij De Kuip, vanaf 18:30 uur.

Kaarten voor de buscombi worden omgewisseld in de bus.
Vertrektijd bussen De bussen vertrekken vanaf 17:15 uur bij het Rat Verlegh Stadion. Zorg dat je er om 17:00 uur bent zodat je naar de juiste instapplaats kunt lopen. 

 

Verkoopperiodes

  Start verkoop Einde verkoop
Uitkaart+ (autocombi): 11-09-17, 09:00 uur 19-09-17, 09:00 uur
Uitkaart+ (buscombi): 11-09-17, 09:00 uur 12-09-17, 09:00 uur
Club van 1912-leden: 12-09-17, 09:00 uur 13-09-17, 09:00 uur
(S)CC: 13-09-17, 09:00 uur 19-09-17, 14:00 uur
Kassa Verkoop: n.v.t. n.v.t.
S&I-desk Verkoop: 28-08-17, 13:00 uur 08-09-17, 17:00 uur


 

Vakken en prijzen

Autocombi (Uitkaart +) € 27,00
Buscombi (Uitkaart +) € 16,80
Buscombi (Club van 1912 + (S)CC) € 18,80


De prijs van het kaartje is als volgt opgebouwd:


Wedstrijdverslag

NAC heeft zaterdagavond een historische overwinning geboekt. De ploeg van Stijn Vreven wist met 0-2 van de landskampioen Feyenoord. Met een vol uitvak wist NAC door doelpunten van Giovanni Korte en Thomas Enevoldsen zorgden voor de Bredase doelpunten. NAC de gehele wedstrijd de Rotterdamse storm te bedwingen met goed defensief werk. Mark Birighitti was erg belangrijk voor NAC door in de tweede helft een penalty te stoppenm Giovanni Korte en Thomas Enevoldsen waren de Bredase doelpuntenmakers.

Trainer Stijn Vreven kon deze wedstrijd niet beschikken over Paolo Fernandes. De snelle rechtsbuiten kampt met een liesblessure en was niet op tijd fit voor dit duel. Ook Thomas Agyepong kampt met een blessure. Hij heeft een hamstringblessure. Dit betekende dat James Horsfield zijn basisplaats terug had en Arno Verschueren en Karol Mets het centrale blok vormden.

In de eerste helft was het Feyenoord dat veelvuldig aan de bal was. NAC wist in de openingsfase de manschappen goed bij elkaar te houden. Achterin hield NAC de linies goed gesloten. Wanneer de bezoekers aan de bal was kozen ze waar het kon voor de aanval en probeerden Thierry Ambrose te bereiken. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam dan ook van de schoen van de Franse spits. Hij schoot na acht minuten spelen van een meter of twintig in de handen van Brad Jones.

In de fase daarop probeerde Feyenoord te verdediging van NAC te kraken, maar deze bleven strak geconcentreerd spelen. De kans op de openingstreffer was zelfs voor de Parel van het Zuiden. Na 28 minuten spelen kon NAC er via García uitkomen en counteren. Hij stak het middenveld over en speelde op Ambrose, maar die kreeg de bal alleen voor Jones net niet langs de keeper. Na 33 minuten spelen was Ambrose wel belangrijk. Na een afgeslagen corner werd de bal terug ingebracht door Angelino. De spits werd gezocht en gevonden door Angelino. Hij kon de bal bij de tweede paal koppen in de richting van Giovanni Korte. Voor Korte was het een koud kunstje om de bal van dichtbij binnen te glijden. Met deze goal tekende de kleine buitenspeler voor de ruststand: 0-1.

De tweede helft was nog maar net begonnen of NAC zocht alweer de aanval. García kon randje zestienmeter bereikt worden vanaf rechts en draaide goed weg bij zijn directe tegenstander. Door een forse duw kon de Spanjaard niet tot een kans komen. Heel Breda claimde een penalty, maar scheidsrechter Kamphuis dacht hier anders over en liet doorspelen. Feyenoord ging in de fase hierop nadrukkelijk opzoek naar de gelijkmaker. De ingevallen Larsson mocht van links uithalen en Kramer raakte met zijn kopbal de lat. NAC kon de deur nog steeds gesloten houden en kon via García een aantal keer de counter inzetten. Tot grote kansen leidde dit nog niet na een uur spelen.

Feyenoord bleef hierna stormen en kansen creëren. De Bredase defensie bleef scherp verdedigen en wist de kansen goed te verwerken. In de 73e minuut werd de bal van rechts in het zestienmetergebied van NAC gepompt, Kramer werd vastgehouden en ging liggen. Ditmaal wees Kamphuis wel naar de stip. Kramer ging zelf achter de bal staan en koos een hoek. Mark Birighitti had dit doorzien hield de bal uit het Bredase doel. Ook in tweede instantie wist de Australiër de bal te keren.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd bleef Feyenoord op zoek naar een gaatje in de defensie van NAC. De Bredanaars hielden Feyenoord goed kort en verdedigde fel vooruit. NAC wist de huid duur te verkopen en bleef werken en vechten. Dit vechten leidde de 0-2 in van Thomas Enevoldsen. Hij liep door op Brad Jones en die verspeelde hierdoor de bal. Enevoldsen schoof de bal vervolgens koel in het doel en tekende met zijn 0-2 voor de eindstand. Het betekende de eerste zege van NAC in De Kuip tegen Feyenoord tijdens het reguliere seizoen in de Eredivisie.

Volgende week zaterdag speelt NAC weer een thuiswedstrijd. ADO Den Haag komt dan op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. Kaarten zijn te verkrijgen via www.nactickets.nl.

HUP NAC!

Karakteristieken

Opstellingen
Feyenoord: Jones, Nelom, Botthegin, van der Heijden, Diks (’67 Vente), Vilhena, El Ahmadi, Amrabat, Boëtius, Kramer, Basacikoglu(’55 Larsson)

NAC Breda: Birighitti, Horsfield (’70 Sporkslede), Koch, Marí, Angelino, Mets, Verschueren, El Allouchi, Korte ('78 Sprangers), Ambrose ('86 Enevoldsen), García

Gele kaarten:
Feyenoord: -
NAC Breda: Angelino,  Sporkslede

Scoreverloop:
33’ 0-1 Giovanni Korte
87’ 0-2 Thomas Enevoldsen

Foto's

Feyenoord - NAC (17/18)Feyenoord - NAC (17/18)Feyenoord - NAC (17/18)Feyenoord - NAC (17/18)
Feyenoord - NAC (17/18) 13 foto's 23 september 2017 Bekijken
 
Wij komen uit in de: