bezig met laden...

Wedstrijden

21 OKTOBER 2017 / 18:30
Eredivisie
0
2

NAC Breda

PEC Zwolle

Voorbeschouwing

Voorverkoopinfo NAC Breda - PEC Zwolle

 

Wedstrijdinformatie

Wedstrijd: NAC Breda - PEC Zwolle
Speeldatum: 21-10-2017
Aanvangstijd: 18:30u
Locatie: Rat Verlegh Stadion
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Deze wedstrijd geldt er geen ClubCard verplichting. 
Openingstijd stadion: 17:00u
   

 

Verkoopperiodes

  Start verkoop Einde verkoop
Club van 1912 exclusief: 02-10-17, 09:00 uur 03-10-17, 09:00 uur
Internet Verkoop: 03-10-17, 09:00 uur 21-10-17, 15:00 uur
S&I-desk Verkoop: 03-10-17, 13:00 uur 20-10-17, 17:00 uur
Kassa Verkoop: 21-10-17, 16:30 uur 21-10-17, 18:30 uur

 

 

Kortingen

Jeugd: tot en met 17 jaar
Ouderen: 65 jaar of ouder


STEUN NAC IN HET RAT VERLEGH STADION EN BESTEL VANDAAG NOG ONLINE JE KAART VOOR DEZE WEDSTRIJD
 

Wedstrijdverslag

NAC heeft zaterdagavond het thuisduel met PEC Zwolle met 0-2 verloren. De eerste helft leek zonder doelpunten te eindigen, maar vlak voor het rustsignaal wees scheidsrechter Van den Kerkhof naar de stip voor een penalty, waaruit PEC op voorsprong kwam. In de tweede helft probeerde NAC de gelijkmaker te forceren, maar tien minuten voor tijd was het PEC dat de einduitslag op het scorebord zette (0-2).

NAC probeerde de Zwollenaren in het begin van de wedstrijd onder druk te zetten, maar PEC wist zich hier regelmatig onderuit te voetballen. Het leidde tot enkele kansen aan beide kanten. Voor NAC schoot Thierry Ambrose de bal te zacht in om echt gevaarlijk te worden, terwijl Piotr Parzyszek namens de tegenstanders hard op Menno Koch schoot. Ruim een kwartier na het eerste fluitsignaal kreeg NAC een flinke domper te verduren, toen aanvoerder Pablo Marí geblesseerd het veld moest verlaten. Voor hem maakte Bart Meijers zijn rentree in het eerste elftal.

De grootste kans in de reguliere speeltijd van de eerste helft was voor de bezoekers. Younes Namli schoot via Meijers op de paal, waarna Parzyszek met een halve omhaal de rebound miste. De eerste helft leek doelpuntloos te eindigen, maar vlak voor rust kwam PEC alsnog op voorsprong. Koch liet de bal lopen, Youness Mokhtar stak voorlangs en ging naar de grond, waarna arbiter Van den Kerkhof naar de stip wees. Mark Birighitti kon de Zwolse strafschop niet voorkomen, ondanks dat hij nog aan de bal zat. Daarmee werd de ruststand 0-1.

Direct na rust leek NAC gelijk te maken, toen Angelino de bal binnenschoof. Echter ging de vlag omhoog voor buitenspel. NAC drong aan, maar PEC kwam er regelmatig dreigend uit. Zo leek Parzyszek de 0-2 binnen te koppen, maar kon Birighitti redding brengen met een katachtige reflex. NAC kon het soepel draaiende PEC lastig onder druk zetten, maar zocht naar de gelijkmaker. Goede kwamen er voor Ambrose, Korte en Vloet, maar zij wisten het net niet te vinden. De ploeg van Stijn Vreven knokte voor wat het waard was, maar kon een tweede tegentreffer niet voorkomen. Mokhtar gaf voor, waarna Mustafa Saymak de voorsprong namens de Zwollenaren vergrootte. NAC wist hierna geen aanspraak meer te maken op een aansluitingstreffer en verloor daarmee in eigen huis van PEC Zwolle.

Het eerstvolgende duel van NAC is volgende week zondag 29 oktober uit bij FC Utrecht. Aanwezig zijn bij deze uitwedstrijd in De Galgenwaard? Ga dan naar www.NACtickets.nl of kom langs bij de Service- & Informatiedesk.


Karakteristieken

Opstellingen

NAC Breda: Birighitti, Verschueren, Koch, Marí ('17 Meijers), Angelino, Mets, El Allouchi ('78 Enevoldsen), Vloet ('75 Fernandes), Korte, Ambrose, García

PEC Zwolle: Boer, Ehizibue, Marcellis, Freire ('46 Sandler), Van Polen, Thomas, Dekker, Saymak, Namli, Parzyszek ('75 Ondaan), Mokhtar


Gele kaarten
NAC Breda: Koch
PEC Zwolle: Freire, Thomas

Scoreverloop
'45 0-1 Van Polen
'82 0-2 Saymak
 
Wij komen uit in de: