bezig met laden...

Wedstrijden

23 DECEMBER 2017 / 18:30
Eredivisie
3
1

NAC Breda

FC Utrecht

Voorbeschouwing

Voorverkoopinfo NAC Breda - FC Utrecht

Wedstrijdinformatie 

Wedstrijd: NAC Breda - FC Utrecht
Speeldatum: 23-12-2017
Aanvangstijd: 18:30u
Locatie: Rat Verlegh Stadion
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Deze wedstrijd geldt er een ClubCard verplichting. Met een seizoenkaart kun je acht extra kaarten kopen, met een ClubCard vijf.
Openingstijd stadion: 17:00u
   

 

Verkoopperiodes

  Start verkoop Einde verkoop
Club van 1912 exclusief: 25-11-17, 09:00 uur 26-11-17, 09:00 uur
Internet Verkoop: 26-11-17, 09:00 uur 23-12-17, 15:00 uur
S&I-desk Verkoop: 27-11-17, 13:00 uur 21-12-17, 17:00 uur
Kassa Verkoop*: 23-12-17, 16:30 uur 23-12-17, 18:30 uur

 
(*) Er is alleen kassaverkoop als de wedstrijd op die dag nog niet is uitverkocht.

 

Kortingen

Jeugd: tot en met 17 jaar
Ouderen: 65 jaar of ouder


STEUN NAC IN HET RAT VERLEGH STADION EN BESTEL VANDAAG NOG ONLINE JE KAART VOOR DEZE WEDSTRIJD
 

Wedstrijdverslag

NAC heeft in het laatste Avondje NAC van 2017 met 3-1 gewonnen van FC Utrecht. In de eerste helft was het Pablo Marí die De Parel van het Zuiden op voorsprong kopte. In de tweede helft konden Thierry Ambrose en Angeliño tot scoren komen. Namens FC Utrecht scoorde Cyriel Dessers.

Waar NAC zoals altijd fel wil beginnen in thuiswedstrijden, was FC Utrecht dat het meeste balbezit had in de beginfase. Na een kleine tien minuten moest Mark Birighitti voor het eerst aan de bak, na een laag schot van Gyrano Kerk. De Parel van het Zuiden kreeg hierna meer grip op het duel en meteen de beste kans op de voorsprong. Na een uitstekende voorzet van Fabian Sporkslede wist Rai Vloet de bal op aangeven van Thierry Ambrose niet in zijn geheel over de doellijn te krijgen. NAC speelde zeer behoorlijk in de eerste fase van de wedstrijd en maakte dan ook enkele keren aanspraak op de voorsprong.

Na een klein half uur kreeg NAC wat het verdiende. Uit een prachtige voorzet van Angelino zette aanvoerder Pablo Marí zijn ploeg met een rake kopbal op de verdiende 1-0. NAC speelde met veel strijd en had het betere van het spel, maar moest waken voor enkele gevaarlijke aanvallen van de Domstedelingen. Met name Zakaria Labyad en Yassin Ayoub zorgden voor dreigende momenten. Gescoord werd er echter niet meer, waardoor de ploeg van Stijn Vreven met een voorsprong de rust in ging.

In het begin van de tweede helft was het wederom vooral NAC dat de klok sloeg. Met behulp van de fanatieke aanhang ging het op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste echte kansen zich aandienden. Na goed voorbereidend werk vanaf de zijkant werd Mounir El Allouchi gevonden op de rand van het zestienmetergebied. Zijn schuiver mistte echter de kracht om doelman David Jensen te verschalken. Het spel ging hierna op en neer en ook FC Utrecht kreeg wat mogelijkheden. De Utrechters zagen onder andere een schot van Sean Klaiber worden gekeerd door de goed keepende Birighitti.

Naarmate de tweede helft vorderde verhoogde FC Utrecht de druk en zocht vaker de 16 van NAC. Met nog twintig minuten op de klok kreeg Utrecht twee goede kansen via Cyriel Dessers en Gyrano Kerk. Net op het moment dat de thuisploeg het iets lastiger leek te krijgen, was daar een goede uitbraak van NAC. Waar Rai Vloet nog de lage voorzet mistte, was het Thierry Ambrose die van vlakbij de 2-0 binnenschoot. Ondanks dat NAC direct na de tweede goal een grote kans kreeg om de wedstrijd op slot te gooien, was het de oude bekende Cyriel Dessers die de aansluitingstreffer maakte: 2-1.

Het laatste kwartier werd daardoor nog spannend. De ploeg van Vreven knokte voor wat het waard was, maar moest oppassen voor dreigende aanvallen van de Domstedelingen. NAC had de uitgelezen mogelijkheid om op 3-1 te komen toen Manu García na een counter de bal voor de voeten kreeg. De kleine Spanjaard schoot helaas rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Er leek hierna niet meer gescoord te worden, maar uitblinker Angelino zorgde nog voor de ultieme climax. In de slotfase krulde de linksback een vrije trap schitterend in de kruising. NAC sluit 2017 daarmee af met een 3-1 overwinning.

Het thuisduel tegen FC Utrecht was de laatste wedstrijd van NAC in 2017. Het was een jaar waarin veel gebeurde, met de promotie als absolute hoogtepunt. Graag zien we u ook in 2018 weer terug in het Rat Verlegh Stadion. De eerste wedstrijd na de winterstop is op 20 januari, uit bij PEC Zwolle. Eén week later ontvangt NAC VVV-Venlo in het eerste thuisduel na de winterstop. Kaarten voor deze wedstrijden zijn vanaf 3 januari verkrijgbaar via www.NACtickets.nl of kom langs bij de Service- & Informatiedesk.

Statistieken

Opstellingen
NAC Breda: Birighitti, Sporkslede, Meijers, Marí, Angelino, Nijholt, Vloet ('83 Enevoldsen), García, Korte, Ambrose, El Allouchi

FC Utrecht: Jensen, Van der Maarel ('59 Troupée), Leeuwin, Strieder, Janssen, Emanuelson, Klaiber ('81 Venema), Van de Streek, Ayoub ('40 Dessers), Kerk, Labyad

Gele kaarten
NAC Breda: Meijers, Birighitti
FC Utrecht: Strieder, Dessers

Rode kaarten
NAC Breda: -
FC Utrecht: Strieder (2x geel)

Scoreverloop:
'26 1-0 Pablo Marí
'71 2-0 Thierry Ambrose
'75 2-1 Cyriel Dessers
'95 3-1 Angeliño
 
Wij komen uit in de: