bezig met laden...

Wedstrijden

21 JULI 2018 / 00:00
Vriendschappelijk
1
0

NAC Breda

Sheffield Wednesday

Voorbeschouwing

Wedstrijd: Sheffield Wednesday - NAC Breda
Speeldatum: 21-07-2018
Aanvangstijd: Nog niet bekend
Locatie: Besloten
Competitie: Vriendschappelijk

Wedstrijdverslag

NAC heeft zaterdag het trainingskamp in Manchester afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Sheffield Wednesday. De ploeg van Mitchell van der Gaag bood de Championship-middenmoter uitstekend partij, maar kwam een vroege achterstand niet meer te boven. Al na 12 minuten schoot Atdhe Nuhiu de Owls op voorsprong. Aan die stand veranderde niks meer.

Vanwege lichte pijltjes kregen een aantal spelers van NAC uit voorzorg rust. Zo bleven onder andere Menno Koch, Luka Ilic en Gervane Kastaneer aan de kant. Dat bood wel kansen voor bijvoorbeeld Daan Klomp en Marwin Reuvers, die zich mochten laten zien tegen Sheffield.

Het begin was voor de Engelsen, die dreigender waren in het eerste kwartier. Een corner werd overleefd door NAC, maar de aanval erna kopte Nuhiu de bal tegendraads binnen achter Mark Birighitti. Het was de enige keer dat de Australiër de bal achter uit het net hoefde te halen. Defensief pakte NAC de draad al snel weer op en bleef het met goed verdedigings- en keeperswerk prima op de been.

Aanvallend kreeg de bal goede kansen op een gelijkmaker, maar stond het vizier (soms maar net) niet op scherp. Paolo Fernandes schoof de bal naast toen hij alleen op keeper Dawson af mocht en een vrije trap van El Allouchi spatte uiteen op de paal. De middenvelder probeerde het ook nog een aantal keer met het hoofd, maar die pogingen belandden in de handen van de keeper.

Na 90 minuten stond er daardoor een 1-0 stand op het scorebord en was het trainingskamp voor NAC ten einde. De selectie vloog direct na de wedstrijd terug naar Nederland en landde om 19:30 uur op Schiphol. Voor de mannen staat volgende week zaterdag het volgende oefenduel op het programma. Dan is Excelsior de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark van VV Zundert. Kaarten voor dit duel zijn hier te koop.
 
Wij komen uit in de: