bezig met laden...

Wedstrijden

08 FEBRUARI 2019 / 20:00
Eredivisie
0
3

NAC Breda

AZ

Voorbeschouwing

Voorverkoopinfo NAC Breda - AZ Alkmaar

Wedstrijdinformatie 

Wedstrijd: NAC Breda - AZ Alkmaar
Speeldatum: 08-02-2019
Aanvangstijd: 20:00u
Locatie: Rat Verlegh Stadion
Competitie: Eredivisie
ClubCard-verplichting: Deze wedstrijd geldt er geen ClubCard verplichting. 
Openingstijd stadion: 18:30u
   

 

Verkoopperiodes

  Start verkoop Einde verkoop
Club van 1912 exclusief: 28-01-19, 10:00 uur 29-01-19, 09:00 uur
Internet Verkoop: 29-01-19, 09:00 uur 08-02-19, 18:00 uur
S&I-desk Verkoop: 29-01-19, 13:00 uur 08-02-19, 17:00 uur
Kassa Verkoop*: 08-02-19, 18:00 uur 08-02-19, 20:00 uur

 
(*) Er is alleen kassaverkoop als de wedstrijd op die dag nog niet is uitverkocht.

 

Kortingen

Jeugd: tot en met 17 jaar
Ouderen: 65 jaar of ouder


STEUN NAC IN HET RAT VERLEGH STADION EN BESTEL VANDAAG NOG ONLINE JE KAART VOOR DEZE WEDSTRIJD

Let op: NAC heeft een nieuwe Ticketshop! Heb je jouw account op NACtickets.nl nog niet geactiveerd? Doe dit dan voordat je kaarten gaat bestellen!

 

Wedstrijdverslag

NAC heeft vrijdagavond geen resultaat kunnen boeken tegen AZ. De ploeg uit Alkmaar won met overtuigende cijfers in Breda: 0-3. Guus Til (2) en Albert Gudmundsson verzorgden de doelpunten voor de bezoekers.

Met Robert Mühren en Sullay Kaikai in de basis ging NAC van start in het eigen Rat Verlegh Stadion, waar de regen met bakken uit de hemel kwam. De eerste opgelegde kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Na een goede combinatie tussen diezelfde Kaikai en Mühren, werd laatstgenoemde weggestuurd en kwam hij binnen de zestien in positie om de bal tussen de palen te schieten. Doelman Bizot van AZ kon ternauwernood redden. De bezoekers waren in de beginfase duidelijk zoekende op het natte veld in het Rat Verlegh Stadion en hadden in eerste instantie moeite om elkaar te vinden. Toch kwamen de Alkmaarders vrij snel met een antwoord. Stengs probeerde het in de tiende minuut van buiten de zestien waarop Van Leer redde en de schade wist te beperken tot een corner. 

NAC oogde feller dan in de voorgaande wedstrijden, maar kon niet voorkomen dat Til in de 33e minuut vrij eenvoudig en vrijstaand de 0-1 binnen kon schieten namens AZ. In de minuten tot aan de rust hadden de Bredanaars het lastig en slopen de individuele fouten weer in de ploeg. AZ kreeg kansen op de 0-2, maar was niet scherp genoeg in de afronding. Toch was daar vlak vor rust uit het niets dé mogelijkheid op de gelijkmaker. Na een scherpe voorzet van Kaikai mikte Gervane Kastaneer de bal op de paal. Daardoor zochten beide ploegen de kleedkamer op met een 0-1 stand.

NAC begon met een wijziging aan de tweede helft. Rechtsback Khalid Karami bleef achter in de kleedkamer, zijn vervanger was Pelé van Anholt. De Bredanaars probeerden na rust hoog druk te zetten en het AZ lastig te maken, maar moesten na een krappe tien minuten het tweede tegendoelpunt incasseren. Na een goed uitgespeelde counter schoof aanvoerder Til, op aangeven van Stengs, opnieuw de bal langs Van Leer. De Parel van het Zuiden keek tegen een 0-2 achterstand aan en AZ besloot de druk op te voeren. Dat leidde in de 60e minuut bijna tot de 0-3. Het was Van Leer die met een goede reflex de bal via de lat uit het doel wist te houden. 

De storm van AZ ging op den duur liggen en de ploeg van John van den Brom liet het initiatief in de slotfase aan de Bredanaars. Kastaneer besloot het van een afstandje te proberen en trof daarbij de vuisten van Bizot. Ook El Allouchi vuurde een schot af, maar opnieuw kon Bizot redden. Echte kansen wist NAC niet meer te creëren en het werd zelfs nog 0-3 toen Gudmundsson de bal vrijspeelde in de zestien en buiten bereik van Van Leer in het doel schoot. Dat was ook de eindstand. 

Karakteristieken:
Opstelling NAC: Van Leer, Karami (46' Van Anholt), Koch, Mets, GersbachNijholt (69' El Allouchi)LundqvistMühren, Rosheuvel, Kastaneer, Kaikai (78' Korte)

Opstelling AZ: Bizot, Svensson, Vlaar, Koopmeiners, Ouwejan, Midtsjo, Til, Maher, Stengs, Johnsen (64' Gudmundsson), Idrissi

Scoreverloop: 
33' 0-1 (Til)
54' 0-2 (Til)
90' 0-3 (Gudmunsson)

Gele kaarten
Mets, Van Anholt (NAC), Til (AZ)

Rode kaarten
-

Toeschouwers:
18.205
 
Wij komen uit in de: