bezig met laden...

Wedstrijden

15 JANUARI 2019 / 13:00
Vriendschappelijk
2
2

NAC Breda

KAA Gent


Wedstrijdverslag

NAC heeft dinsdagmiddag een in een besloten oefenduel met 2-2 gelijk gespeeld tegen KAA Gent. De ploeg van Mitchell van der Gaag kwam in Gent op een 0-2 voorsprong dankzij treffers van Robert Mühren en Mitchell te Vrede, maar zag in de slotfase de thuisploeg langszij komen.  

Namens de Parel van het Zuiden begonnen de volgende elf namen aan het oefenduel in Gent: Van Leer, Karami, Klomp, Koch, Mets, Van Anholt; Verschueren, El Allouchi; Korte, Te Vrede, Mühren. Laatstgenoemde was de vervanger van Mikhail Rosheuvel, die uit voorzorg niet aan de aftrap verscheen. 

Hoewel de Belgische topclub in de beginfase de overhand had, was het NAC dat de voorsprong pakte. Een goede aanval over de rechterflank kwam via Korte terecht bij Mühren, die de bal snoeihard tegen de touwen schoot: 0-1. Die voorsprong werd enkele minuten later ternauwernood gered toen Te Vrede de bal met het hoofd van de lijn haalde. 

De voorsprong gaf NAC echter wel vertrouwen. Dat resulteerde na een half uur spelen in een goede mogelijkheid voor Te Vrede, maar zijn schot vanuit de zestien werd gepakt door de Gentse goalie. Opnieuw werd de mogelijkheid van NAC gecountert met een kans voor de Belgen, maar het schot na een counter ging rakelings naast.

Na rust waren de grote kansen opnieuw voor NAC. Kastaneer wist na een goede steekpass van El Allouchi de keeper te omspelen, maar kreeg de bal daarna niet meer op doel. Dat lukte Te Vrede wel na een combinatie met diezelfde El Allouchi en dat harde schot resulteerde in een Bredase treffer: 0-2.

NAC bleef goed in de wedstrijd en wist lange tijd de opponent van grote kansen af te houden. Het kreeg zelfs een uitgelezen kans op 0-3, maar Mühren stuitte op de keeper na een goede steekpass van Kastaneer. Vlak voor tijd zette Gent aan voor een slotoffensief en dat had effect. Vijf minuten voor tijd scoorde de ploeg de aansluitingstreffer en in de laatste minuut viel ook nog de gelijkmaker. Daardoor eindigde het oefenduel in 2-2.

Karakteristieken

Opstelling NAC: Van Leer, Karami, Klomp (46' Kali), Koch, Mets, Van Anholt (62' Leigh); Verschueren, El Allouchi; Korte (62' Kastaneer), Te Vrede, Mühren

Scoreverloop
13' 0-1, Mühren
70' 0-2, Te Vrede
86' 1-2
90' 2-2
 
Wij komen uit in de: