bezig met laden...

Wedstrijden

13 JULI 2019 / 16:00
Vriendschappelijk
2
1

NAC Breda

KV Kortijk

Voorbeschouwing

Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Gagelrijzen in St. Willebrord. Kaarten zijn verkrijgbaar via NACtickets.nl, de Service- & Informatiedesk en de kassa van het sportpark. 

Volwassen: €10
Jeugd (t/m 17 jaar: €5
Ouderen (65+): €5
Kinderen t/m 3 jaar: gratis

Wedstrijdverslag

NAC heeft zaterdagmiddag ook de vijfde wedstrijd van de voorbereiding omgezet in een overwinning. Op Sportpark De Gagelrijzen in St. Willebrord werd KV Kortrijk met 2-1 verslagen. Sydney van Hooijdonk en Boris Kudimbana zorgden voor de doelpunten. 

De Parel van het Zuiden startte met de volgende elf namen in de basis: Olij, Neelen, Riera, Monsalve, Mashart, Verschueren, Damen, Van der Gaag, El Allouchi, Stokkers en Kudimbana. 

De thuisploeg domineerde in de eerste helft en kreeg een aantal 100% kansen. Onder andere Van der Gaag, El Allouchi en Stokkers hadden NAC op een voorsprong kunnen zetten, maar ze hadden óf het vizier niet op scherp staan of stuitten op de doelman van Kortrijk. Aan de andere kant hoefde Olij weinig te ondernemen, waardoor na 45 minuten de brilstand nog op het scorebord stond.

Na rust, met Kapuadi en Van Hooijdonk in de ploeg, was het spel evenwichtiger en kreeg ook Kortrijk een aantal goede kansen. NAC schudde zichzelf echter wakkeer en maakte dan toch de openingstreffer. Kudimbana veroverde de bal, El Allouchi gaf voor en Van Hooijdonk tikte goed binnen: 1-0. Niet veel later omspeelde Die echter de Bredase defensie voor de 1-1. 

Het duel zou toch eindigen in een overwinning voor NAC. De doelman van Kortrijk moest met rood van het veld na natrappen op de ingevallen Bohui en Kudimbana verzilverde de gegeven strafschop: 2-1.
 
Wij komen uit in de: