bezig met laden...

Wedstrijden

05 SEPTEMBER 2019 / 13:00
Vriendschappelijk
0
1

NAC Breda

ADO Den Haag


Wedstrijdverslag

NAC Breda is donderdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag nipt onderuit gegaan. In het Rat Verlegh Stadion won de Residentieclub met 1-0.

Trainer Ruud Brood begon met onder meer Chiel Kramer, Robin Schouten, Colin Rösler, Jordan van der Gaag en Boris Kudimbana aan het oefenduel.

NAC begon goed en kreeg via Arno Verschueren een kans. De middenvelder kreeg uiteindelijk net geen controle over de bal, waardoor ADO-keeper Mike Havekotte redding bracht. ADO zette daar mogelijkheden van Pawel Cibicki en Shaquille Pinas tegenover. 

Sydney van Hooijdonk was namens De Parel van het Zuiden na twintig minuten dichtbij de 1-0. De aanvaller zag zijn schot op de paal uiteenspatten. Kramer moest aan de andere kant enkele malen handelend optreden, op onder meer schoten van Michiel Kramer en John Goossens.

Vlak voor de rust werd het 0-1. Shaquille Pinas stond vrij in het zestienmetergebied en schoof de bal achter Kramer. Daardoor stond de club uit Den Haag na 45 minuten op voorsprong. Direct daarna kreeg NAC via Van Hooijdonk nog een grote kans op de 1-1, maar de spits schoot, op aangeven van Verschueren, de bal over het doel.

Met onder meer Mounir El Allouchi en Finn Stokkers in de ploeg ging NAC in het tweede bedrijf op jacht naar de 1-1. El Allouchi kreeg al vroeg een kans, maar knalde de bal over. Ook Verschueren en Boussaid waren dichtbij. 

Malone kreeg namens ADO nog een mogelijkheid, maar daarna kreeg de ploeg van Brood het overwicht. Rösler, Filipovic en El Allouchi kregen kansen op de gelijkmaker. In de slotfase zette NAC aan: Schouten knalde van afstand rakelings naast en Verschueren kreeg een grote kans uit een rebound, maar gescoord werd er echter niet meer. Daardoor was het ADO dat met de oefenzege terugreist naar Den Haag.

 

 

Karakteristieken

 

Opstellingen

NAC: Kramer (46’ Olij) - Schouten - Van Hecke - Rösler - Noblejas (46’ Mashart) - Verschueren - Van der Gaag (46’ El Allouchi) - Boussaid - Filipovic (82’ Van Anholt) - Kudimbana (46’ Stokkers) - Van Hooijdonk

ADO Den Haag: Havekotte - Bjelica (46’ Muringen) - Pinas (46’ Bakker) - Beugelsdijk (46’ Gorter) - Polley - Goossens (46’ Van Kleef) - Bakker (46’ Rieder) - Malone (67’ Van Kins) - Ould Chikh (72’ Boussakou) - Kramer - Cibicki (67’ Van Mil)

 

 

Gele kaarten

NAC: Stokkers

ADO Den Haag:


Rode kaarten

NAC:

ADO Den Haag:

 
Wij komen uit in de: