Geertruidenberg krijgt eigen NAC Street League

	

Het Bredase NAC Street League project gaat in oktober ook in Geertruidenberg van start. Deze maatschappelijke voetbalcompetitie, die al twaalf jaar draait in Breda, is erop gericht om sportiviteit en respect onder kinderen en jongeren te bevorderen. Daar-naast gaan de teams middels workshops en challenges aan de slag met verschillende actuele, maatschappelijke thema’s.

Hennie van Kuijk, initiatiefnemer namens Buurtsportcoach Geertruidenberg, vertelt hier het volgende over: ‘We zijn trots dat Geertruidenberg de eerste gemeente buiten Breda is die van start gaat met de NAC Street League. NAC leeft  in Geertruidenberg en zal daarom zeker de interesse wekken van de jeugd. Het is belangrijk dat de jeugd na schooltijd meer gaat bewegen. Deze competitie die meer is dan alleen voetbal, gaat daar zeker aan bijdragen. Het eerste jaar is een pilot en bij succes gaan we de competitie uitbreiden met meerdere teams, meerdere trapveldjes en misschien zelfs in de toekomst ook wel met meerdere sporten.’

De NAC Street League Geertruidenberg wordt afgetrapt met een centrale kick-off, waarna de teams in twee seizoenhelften de competitie afwerken in het Dongemond Soccer Center en op het trapveld in Raamsdonk. Aan deze competitie zit een speciaal puntensysteem gekoppeld; het NOAD Puntensysteem. Daarmee kunnen teams, naast de gebruikelijke drie punten voor een overwinning, maar liefst zeven punten per wedstrijd verdienen op basis van sportiviteit en respect.

Ook zijn er gedurende het seizoen verschillende manieren om extra punten te verdienen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld punten krijgen voor het maken van wedstrijdverslagen. Ook met challenges kunnen extra punten mee worden verdiend.  Zo wint aan het einde van het seizoen niet automatisch het team dat het beste kan voetballen, maar het team wat zich het meeste inzet op maatschappelijk vlak en sportiviteit en respect hoog in het vaandel heeft staan.

In het eerste seizoen is er plaats voor zes deelnemende teams. De NAC Street League is bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 uit Geertruidenberg, Raamsdonksveer en Raamsdonk. Inschrijven is mogelijk tot 18 oktober bij de Buurtsportcoach. Meer weten over de NAC Street League Geertruidenberg? Neem dan contact op via [email protected].

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!