Maurice Steijn begon met dezelfde elf als in het duel met FC Emmen van afgelopen donderdag. Dit betekende dus dat Lex Immers wederom de spits was.NAC klapte er, geleidt door het publiek, vanaf de eerste minuut vol op. N.E.C. leek hierdoor verrast en NAC was dan ook veruit de beter ploeg in de openingsfase. De eerste kans van de wedstrijd komt voort uit een ingestudeerde vrije trap. Na een korte combinatie van Azarkan en El Allouchi kwam de bal bij Fiorini terecht, die haalde uit van een meter of twintig. Zijn bal eindigde in de handen van doelman Branderhorst.

Ondanks dat de beginfase zich voornamelijk op de helft van N.E.C. afspeelde, kregen ook de bezoekers een mogelijkheid om op voorsprong te komen. Okita kreeg de bal op een presenteerblaadje, maar de aanvaller kreeg de bal niet tussen de palen.

Na 26 minuten spelen kreeg N.E.C. een vrije schop op een aardige plek voor een voorzet. Een goede voorzet volgde, waarop Odenthal de bal achter Olij kopte en N.E.C. dus op een 0-1 voorsprong zette.

Kort voor rust kreeg NAC nog tweemaal de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen, maar de inzetten van Kaj de Rooij en Marouan Azarkan miste net wat richting. Zo gingen we rusten met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft gebeurde er veel. NAC zocht constant naar de opening maar die bleek heel moeilijk te vinden. Het ontbrak vaak net aan de eindpass. Totdat de zeventigste minuut aanbrak. Robin Schouten was ervandoor aan de rechterkant, kapte zijn tegenstander uit en legde de bal af op invaller Sydney van Hooijdonk. Van Hooijdonk wist uiteraard wel raad met dit buitenkansje en schoot de gelijkmaker op het scorebord: 1-1!

Na de gelijkmaker ging ook N.E.C. weer aan aanvallen denken. De ploeg van Rogier Meijer kwam steeds beter in de wedstrijd en nam zelfs het initiatief over. In de 89e minuut sloeg het noodlot toe voor NAC. Okita rondde een voorzet af en schoot N.E.C. weer op voorsprong: 1-2. Deze tegenslag kwam NAC niet meer te boven en moeten we N.E.C. feliciteren met de behaalde promotie.

Eens dan wordt de hemel stralend blauw. Hup NAC!