Sluiten

Feiten en weetjes

  • NAC Breda won vijftien van de laatste zeventien Eerste Divisie-wedstrijden tegen FC Dordrecht (G1, V1) en hield in deze zeventien ontmoetingen negen keer de nul.
  • NAC Breda won vier van de laatste vijf Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden (V1), de zestien voorgaande competitieduels leverden ook vier zeges op (G5, V7).
  • Ralf Seuntjens scoorde zijn negende competitiegoal voor NAC dit seizoen in dertien duels; nooit eerder maakte hij de tiende treffer in een seizoen na minder dan vijftien competitiewedstrijden (15 voor VVV in 2015/16).
  • FC Dordrecht won in eigen huis pas één keer van NAC Breda in de Eerste Divisie (G2, V7): een 4-1-zege in de allereerste ontmoeting tussen de twee ploegen in mei 1986.
  • Thom Haye gaf de assist bij vijf van de laatste zeven competitietreffers van NAC Breda en bereidde dit seizoen al evenveel KKD-goals voor als in heel 2020/21 (5 in 34 wedstrijden).

De tegenstander

FC Dordrecht begon goed aan de competitie met een gelijkspel tegen Jong PSV en Jong FC Utrecht en het won zelfs van Jong Ajax. Echter pakten de Schapenkoppen na deze eerste drie wedstrijden nog maar twee punten waardoor het nu op zeven punten staat. Met dit puntentotaal staat de ploeg op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij de Dordtenaren is spits Nikolas Agrafiotis van grote waarde. De Serviër met Griekse roots maakte tot nu toe vier doelpunten in twaalf wedstrijden. Hij kwam in 2020 over van Vitesse en speelde vorig jaar al 29 duels namens FC Dordrecht en kwam daarin tot drie doelpunten. Ook Stijn Meijer is belangrijk voor de Schapenkoppen. Hij gaf drie assists in twaalf duels en maakte ook drie doelpunten.

Bij FC Dordrecht voetbalt één oud-speler van NAC. Linksback Bradley Vliet komt uit de jeugd van NAC maar maakte nooit zijn debuut in het eerste elftal. Hij komt sinds 2020 uit voor FC Dordrecht en speelde tot nu toe 27 wedstrijden. Ook voor Quincy Tavares is het duel met Dordrecht een weerzien met zijn oude club, afgelopen zomer kwam hij over van FC Dordrecht naar NAC. Hij maakte tegen ADO Den Haag zijn debuut namens NAC en komt nu uit in de O21.

In totaal speelde NAC veertien wedstrijden tegen de club uit Dordt. Slechts één wedstrijd verloor het, dat was in 2020 toen FC Dordecht met 0-1 wist te winnen in Breda. Twee wedstrijden tussen beide ploegen eindigde in een gelijkspel en elf keer ging NAC er met de overwinning vandoor. De grootste overwinning van NAC dateert uit het jaar 2015, toen met 7-0 gewonnen werd. In dit duel scoorden Kevin Brands en Mats Seuntjens beide twee keer. Vorig jaar won NAC met 2-3 uit bij de Schapenkoppen. Kaj de Rooij was toen matchwinner met twee doelpunten.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3