Sluiten

Live

De wedstrijd begint om 20:00 uur en is live te volgen op ESPN.

Feiten en weetjes

  • NAC Breda verloor maar twee van de laatste dertien ontmoetingen met FC Den Bosch in alle competities (W8, G3) en kwam in negen van de laatste tien duels met de Bosschenaren tot scoren.
  • Geen team hield dit Eerste Divisie-seizoen vaker de nul dan NAC (6 keer, gedeeld met 6 andere teams); de ploeg uit Breda kan voor het eerst sinds 3 januari de nul houden in drie opeenvolgende competitieduels.
  • NAC Breda kwam deze jaargang in vijf van de negen uitwedstrijden niet tot scoren, vaker dan in de negentien competitieduels buitenshuis in 2020/21 (4 keer).
  • NAC maakte dit seizoen al elf goals uit standaardsituaties in de Keuken Kampioen Divisie, waaronder drie van de laatste vier, het hoogste aantal van alle ploegen in de competitie.
  • Thom Haye gaf de assist op zeven van de laatste tien competitiegoals van NAC en noteerde dit seizoen al meer beslissende passes (7 in 16 duels) dan in al zijn voorgaande Keuken Kampioen Divisie-duels bij elkaar (6 in 40 duels).

De tegenstander

FC Den Bosch onder leiding van trainer Jack de Gier is dit seizoen verrassend sterk. De ploeg staat op de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie en was, voor de afgelopen wedstrijd tegen FC Volendam, zes wedstrijden op rij ongeslagen. Van deze zes wedstrijden werden er vijf gewonnen, alleen tegen FC Dordrecht werd gelijk gespeeld.

De Bosschenaren zijn de minst scorende ploeg uit het linker rijtje van de competitie. Het scoorde slechts twintig doelpunten tot nu toe, dat is bijvoorbeeld acht minder dan nummer achttien Almere City en vijf minder dan NAC. Bijna alle overwinningen die FC Den Bosch boekte dit seizoen, waren met een verschil van slechts één doelpunt. Alleen tegen Helmond Sport werd met 2-0 gewonnen.

Bij Den Bosch is spits Roy Kuijpers erg belangrijk. Hij kwam afgelopen zomer over van Vitesse, waar hij geen uitzicht had op speeltijd. De 21-jarige spits scoorde tot nu toe negen doelpunten en is daarmee met afstand de topscorer. Ook Soufyan Ahannach is van grote waarde voor de Bosschenaren. De aanvallende middenvelder scoorde vier doelpunten en was daarnaast goed voor drie assists.

Bij FC Den Bosch komen we een oude bekende tegen. Verdediger Mike van Beijnen voetbalde in het seizoen 2018/19 bij Jong NAC, hierna verkaste hij naar FC Barcelona. Na een kort avontuur in Turkije en bij Fortuna Sittard, speelt hij tegenwoordig bij FC Den Bosch. Ralf Seuntjens speelde tussen 2011 en 2014 bijna negentig wedstrijden voor FC Den Bosch, waar hij goed was voor twintig doelpunten. Ook Pepijn van de Merbel heeft een verleden bij FC Den Bosch.

In totaal speelden beide ploegen 21 wedstrijden tegen elkaar, waarvan NAC er elf won. In de Eredivisie won NAC drie uitwedstrijden bij Den Bosch en in de Eerste Divisie één keer. De enige keer dat NAC in de Eerste Divisie wist te winnen in Den Bosch was in 2016. Toen werd er met 3-6 gewonnen, Sjoerd Ars en Enes Ünal scoorden twee keer in dit duel.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3