Feiten en weetjes

• NAC Breda won acht van de laatste elf Keuken Kampioen Divisie-duels met Excelsior (G1, V2) met de doelcijfers 28-10.
  • NAC scoorde in zeven van de laatste tien competitieduels minstens drie keer, in de eerste 24 speelronden van dit seizoen lukte dit de Bredanaars ook in zeven wedstrijden.
  • De ploeg van trainer Maurice Steijn incasseerde dit KKD-seizoen 6,3 goals minder dan op basis van de kwaliteit van de schietkansen van tegenstanders verwacht had kunnen worden (36 tegengoals, 42,3 Expected Goals tegen). Het grootste positieve verschil na Go Ahead Eagles (+8,6).
  • Lex Immers is sinds februari één van de drie spelers met minstens vier goals en vier assists in de Keuken Kampioen Divisie (5 goals, 4 assists), naast Robert Mühren en Mounir El Allouchi.
  • Middenvelder Thom Haye staat met 130 balveroveringen dit kalenderjaar derde in het klassement. Mats Wieffer veroverde 170 keer balbezit in de Keuken Kampioen Divisie, vaker dan iedere andere veldspeler.

Voorbeschouwing met Ramon Hendriks

Vanavond staat Ramon Hendriks tegenover zijn stadsgenoten. Wij spraken hem in de aanloop naar het duel.

Laatste editie Excelsior - NAC

Zondagmiddag 3 januari 2021 stond NAC in Rotterdam tegenover Excelsior. In de eerste helft waren Lewis Fiorini en Kaj de Rooij trefzeker. In de tweede helft werd de eindstand op 0-3 gezet door Mario Bilate.

De Klok

Zoals bij iedere thuiswedstrijd is er ook vandaag weer een kersverse Klok. Klik op onderstaande afbeelding om De Klok te lezen!

Live de wedstrijd volgen

Vanavond zal de wedstrijd live worden uitgezonden op ESPN 2. Heb je geen ESPN abonnement? Dan luister je uiteraard naar het live wedstrijdverslag van 076Radio. Wil jij voor en na de wedstrijd weten wat de mannen van B-Side Rats vinden van de wedstrijd? Luister dan naar de live matchcast!