Sluiten

Feiten en weetjes

● TOP Oss wist nog nooit een officieel duel met NAC Breda in alle competities te winnen (G6, V14) en kwam
in drie van de laatste vier ontmoetingen niet tot scoren.

● NAC Breda is de laatste negentien Eerste Divisie-duels op zaterdag ongeslagen en won zelfs achttien
wedstrijden in deze reeks (G1). 

● NAC wist drie van de laatste vier competitieduels te winnen (V1), nadat slechts één van de eerste acht
KKD-duels van het seizoen een zege had opgeleverd (G3, V4).

● Geen ploeg maakte dit seizoen meer goals uit standaardsituaties in de Keuken Kampioen Divisie dan NAC
Breda (7, net als Almere City en FC Emmen), terwijl ook slechts twee ploegen minder tegengoals kregen uit
dode spelmomenten dan de Bredanaars (2).

● Boris van Schuppen loste dit seizoen 4,1 schoten per 90 minuten in de Keuken Kampioen Divisie, van alle
spelers met minimaal 250 speelminuten heeft alleen De Graafschap-speler Devin Haen een hoger
gemiddelde (4,4).

● Thom Haye was bij zes goals direct betrokken in zijn laatste acht wedstrijden in alle competities (3 goals, 3
assists), slechts één minder dan in zijn eerste vijftig wedstrijden voor NAC Breda (7 assists).

De tegenstander

TOP Oss begon goed aan de competitie met overwinningen op Excelsior en VVV en een gelijkspel tegen ADO Den Haag. Na deze goede resultaten begon het minder goed te lopen bij de Ossenaren en verloor het de laatste zes wedstrijden in de competitie. Hierdoor staat de ploeg op de achttiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij Oss vertrok trainer Klaas Wels in de zomer en hij werd vervangen door Bob Peeters. Onder Peeters staat de ploeg er niet goed voor in de competitie. Met tien punten uit twaalf wedstrijden staat TOP Oss op de achttiende plaats en laat het alleen Almere City en FC Dordrecht onder zich. Wel heeft het een paar spelers in de selectie die aanvallend het verschil kunnen maken. Justin Mathieu is topscorer van de ploeg met vijf doelpunten. Ook Joshua Sanches is van grote waarde, hij heeft vijf assists en twee doelpunten achter zijn naam. Aanvoerder van de ploeg is Rick Stuy van den Herik. Hij speelt al ruim zeven jaar bij TOP Oss en is de leider als verdedigende middenvelder.

Voor de aanvoerder van TOP Oss is de wedstrijd tegen NAC een weerzien met zijn oude club. Hij kwam in 2012 uit de jeugd van Sparta Rotterdam naar NAC. Hij stond te boek als een groot talent maar wist nooit door te breken tot het eerste van NAC, hierna vertrok hij naar TOP Oss waar hij een vaste waarde is. Ook TOP Oss-spekler Grad Damen heeft een verleden bij NAC. Hij doorliep een groot deel van de jeugdopleiding en maakte in 2015 zijn debuut in het eerste elftal. Hij kwam uiteindelijk tot 25 wedstrijden voor NAC. Ook Hüseyin Doğan heeft een verleden bij NAC, hij speelt sinds de zomer bij Oss.

NAC speelde in totaal tien wedstrijden tegen TOP Oss in de Eerste Divisie. Acht van deze wedstrijden werden gewonnen door NAC en het verloor nog nooit van de ploeg uit Oss. De laatste ontmoeting was in maart eerder dit jaar. Deze wedstrijd werd gespeeld in Breda en eindigde in 3-0 door doelpunten van Malone, Immers en Venema. De laatste ontmoeting in Oss was in 2020, deze wedstrijd eindigde in 0-0. Dit gelijkspel was de enige wedstrijd in competitieverband die NAC niet wist te winnen in Oss.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3