Sluiten

NAC had het lastig de eerste helft. Met name de eerste tien minuten waren de Spartanen veelvuldig aan de bal, op zoek naar ruimtes. Na vier minuten wist Sparta die ruimte voor het eerst te vinden. Een steekpass sneed dwars door de Bredase defensie in de voeten van Danzell Gravenberg. Hij draait, schiet en scoort. 1-0 Sparta.

In de minuten hierna zocht NAC wat nadrukkelijker de aanval, met kansen tot gevolg. Een afvallende corner viel aan de rechterkant van het veld voor de voeten van Roger Riera. De Spanjaard slingerde de bal de zestien in, waar Van Leer uitkwam en weg bokste in de richting van Mounir El Allouchi. El Allouchi kwam tot een schot, maar raakte een Spartaan.

In de slotfase voerde NAC de druk wat op. Sparta kwam er niet meer echt doorheen en NAC zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker. NAC had in deze fase veel balbezit. Bij balverlies zette het Sparta direct onder druk en wilde de bal terug. Tot grote kansen konden de Bredanaars niet meer komen.

De eerste fase van de tweede helft was voor NAC. Met goed druk zetten en aardige combinaties, wist het zich goed onder de druk van de Spartanen uit te spelen. Sparta hield echter de weg naar de voorste NAC-linie goed dicht, waardoor het voor NAC lastig was om tot kansen te komen. Sparta wist nog wel een aantal mogelijkheden te creëren, maar zonder echt gevaarlijk te worden.

In de laatste fase wist NAC tot een aantal goede kansen te komen. Robin Schouten nam de bal mee via rechts en haalde verwoestend uit. Benjamin van Leer wist de inzet te verwerken tot corner, waaruit Roger Riera op de lat kopte. Niet heel veel later was het wel raak voor NAC. Mounir El Allouchi kon voorzetten vanaf links en ging in eerste instantie aan iedereen voorbij. Toen dook daar achter in het zestienmetergebied Robin Schouten op, die vrijwel direct uithaalde en daarmee Van Leer wist te verschalken.

In de laatste minuten van het duel ging NAC ook nog op zoek naar de voorsprong. Zo kon Van Hooijdonk van een meter of 25 aanleggen en Stokkers nog inkoppen, maar de stand bleef 1-1.

Volgende week zaterdag staat NAC aan de aftrap van het nieuwe seizoen. Voor de Club van 1912-leden is het vanaf maandag mogelijk om kaarten te bemachtigen. De gouden seizoenkaarthouders mogen vanaf dinsdag en de regulierere vanaf woensdag.