Sluiten

Maurice Steijn had vandaag een basisplaats ingeruimd voor Yassine Azzagari. Hij vormde het middenveld samen met Thom Haye en Lewis Fiorini. Dion Malone nam plaats in de verdediging, waardoor Roger Riera genoegen moest nemen met een plaats op de bank. Voorin mochten Mario Bilate, Kaj de Rooij en Mounir El Allouchi het de verdediging van de Deventenaren lastig proberen te maken.

Het was een boeiende beginfase in de Adelaarshorst. Afstandsschoten van Azzagari en El Allouchi konden net gekeerd worden door doelman Gorter. Aan de andere kant kreeg Go Ahead ook wat kansjes via Van Hoeven en Idzes, maar verder dan wat speldenprikjes kwam het niet.

NAC speelde de eerste helft al een stuk verzorgder dan vorige week tegen FC Dordrecht. Tot grote kansen kwam het echter nog niet. Het meeste gevaar kwam dan ook vanuit de tweede lijn, wanneer Lewis Fiorini de trekker maar eens over haalde. Opnieuw kon Jay Gorter met een uiterste krachtsinspanning zijn doel schoonhouden en zo gingen we rusten met de brilstand nog op het bord.

De tweede helft was het beeld niet veel anders dan de eerste. NAC deelde al een waarschuwing uit via Robin Schouten en even later was het bijna raak via invaller Nick Venema. Jay Gorter keepte vandaag een goede wedstrijd en bleek een flinke sta-in-de-weg voor NAC. In de 72e minuut krijgt NAC wederom de kans om op voorsprong te komen. Nu was het Bilate die na een goede actie het Deventerse doel onder vuur nam, maar ook hij stuitte op de doelman.

In de slotfase konden beide ploegen niet meer tot grote kansen komen en zo eindigde deze wedstrijd met dezelfde stand als waar hij mee begon. NAC gaat vrijdag 18 december thuis tegen Volendam op zoek naar de o zo nodige punten.

Karakteristieken

Opstellingen
Go Ahead Eagles: Gorter, Lucassen, Beukema, Veldmate, Kuipers, Idzes, Eddahcouri (69' Crowther), Brouwers, Rabillar (46' Eyibil), Hendriks (69' Mulenga), Van Hoeven

NAC:
Olij, Schouten, Rösler, Malone, Rutten, Haye, Fiorini, Azzagari (79' Immers), El Allouchi, Bilate, De Rooij (63' Venema)


Kaarten

Geel
Go Ahead Eagles: Brouwers, Veldmate

NAC:

Rood
Go Ahead Eagles:

NAC:

Doelpunten
Go Ahead Eagles:

NAC:

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3