Reacties na Jong Ajax - NAC


	

NAC speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk bij Jong Ajax. Mounir El Allouchi tekende via een penalty voor de Bredase treffer. Mario Bilate, Thom Haye en Nick Olij stonden na afloop de aanwezige pers te woord. Lees hieronder een greep uit de reacties.

Mario Bilate

Het was een moeizame wedstrijd voor NAC en dus ook voor de spits Mario Bilate. Hij blikte terug op de belangrijke overwinning van vorige week en dat er weer vooruit gekeken moet worden. “Vorige week behaalden we een cruciale overwinning, dan weet je dat je iedere week een finale is. Maar als je vandaag naar het wedstrijdverloop kijkt dan kan dit echt niet. In de eerste helft geven we veel ruimte weg waar we moeite hadden om dat op te lossen. Al met al is het een terechte uitslag. Maandag wordt weer een finale, het is belangrijk om niet in de frustratie te gaan zitten. We moeten het zo snel mogelijk los laten en doorgaan naar maandag.”

Thom Haye

Middenvelder Thom Haye zag NAC moeite hebben met de ruimtes op het middenveld. “Wat we niet goed opgelost hebben is dat Ajax met goede voetballers en zonder spits speelde, daardoor ontstond er veel ruimte op het middenveld. Daar kregen we geen grip op. In de tweede helft hadden we wat meer druk maar creëerden we niks. Hoe we hem tegenkrijgen is heel zuur, maar van tevoren stappen we volgens mij met zijn allen door. Daardoor gaat het uiteindelijk mis. Maar we moeten snel weer door, want we staan er nog helemaal bij. We moeten maandag zien te winnen."

Nick Olij

Keeper Nick Olij keepte een dijk van een wedstrijd en keerde ook nog een penalty. Het was helaas niet genoeg voor de overwinning. “We spelen een hele matige eerste helft, we verspeelden iedere keer heel snel. De tweede helft speelden we iets beter en kom je gelukkig op 1-0, daarna is het tegenhouden. Je krijgt daarna een beetje ongelukkig de 1-1 tegen via een van richting veranderde voorzet. We kregen te horen dat De Graafschap 3-0 achterstond, dus we hebben alles gedaan om volle bak gas te geven.” Ook blikte hij nog kort terug op zijn gestopte penalty. “Gabor gaf me een signaal en ik had ook een goed gevoel voor rechts, dus het was ook vooral een kwestie van gevoel. Ik pakte hem goed. Nu hebben we nog zeven finales, die moeten we zien te winnen.”

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!