Interim-trainer Willem Weijs begon tegen de Alkmaarse beloften met onder meer Jan Paul van Hecke, Robin Schouten en Ivan Ilic in de basis.

NAC had in Breda in de beginfase de overmacht. De ploeg van Weijs creëerde in de openingsfase van de wedstrijd redelijk wat kansen. Het zat De Parel van het Zuiden echter niet mee in de afronding. Zo raakte Dogan een bal verkeerd en werd een goed schot van Mounir El Allouchi gepakt door doelman Jasper Schendelaar. Othmane Boussaid was dichtbij de openingsgoal, ware het niet dat zijn poging net naast het doel ging.

Na bijna twintig minuten spelen lag de bal echter in het net achter doelman Nick Olij. Félix Correia werkte binnen, maar omdat er een tweede bal in het spel was, had scheidsrechter Christiaan Bax al gefloten en ging het doelpunt niet door. NAC probeerde voor rust nog de 1-0 te maken en waagde pogingen via Verschueren, Boussaid en Schouten. Keer op keer bleek Schendelaar echter een sta in de weg, waardoor er na 45 minuten 0-0 op het scorebord stond.

In de tweede helft kwam daar verandering in. Waar eerst een combinatie net Luka Ilic niet bereikte en een schot van Verschueren over ging, was het in de 57e minuut wel raak. Via via belandde de bal voor de voeten van Verschueren en de middenvelder werkte de bal binnen.

De Belg zorgde zo’n tien minuten ook voor de tweede NAC-goal. Verschueren ontving de bal in het zestienmetergebied, haalde uit en schoot zo de bal in het dak van het doel. De ploeg van Weijs ging vervolgens op jacht naar meer. Een kopbal van Van Hecke uit een corner ging maar net over

Met nog zo’n twintig minuten te gaan kon het Rat Verlegh Stadion wederom juichen. Na eerdere mogelijkheden voor Dogan, was het ditmaal wel raak. De nummer tien kopte een voorzet via de paal binnen en stelde zo de drie punten veilig voor NAC.

Invaller Yassine Azzagari was nog wel dichtbij, net zoals Thijs Oosting aan de andere kant. Olij bracht echter goed redding. Jong AZ deed in de slotfase nog wel wat terug. Joerie Church zette de 3-1 op het scorebord, waarna niet veel later het eindsignaal klonk.

NAC pakt zo drie punten in het eerste Avondje NAC van 2020. Aanstaande donderdag, 23 januari, komt De Parel van het Zuiden wederom in actie. Dan is PSV de tegenstander in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker. De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion begint om 20:45 uur.