Sluiten
haye emmen thuis

FC Emmen

Na de nederlaag tegen landskampioen Feyenoord in speelronde 33 wist FC Emmen dat het zich kon opmaken voor Play-offs. De laatste speelronde verloor zij nipt van FC Utrecht met 3-2. Gedurende het eredivisieseizoen verloor FC Emmen opmerkelijk genoeg bijna evenveel wedstrijden niet dan wel, namelijk zesttien om achttien wedstrijden. Onlangs wist de ploeg van hoofdtrainer Dick Lukkien nog met 2-3 te winnen in Heerenveen. Spits Ole Romeny was de grote man met een hattrick.

Niet alleen Romeny is een speler die opviel in de eredivisie. Richairo Zivkovic, eerder uitkomend voor onder andere Ajax en Rode Ster Belgrado, is pijlsnel is doelgevaarlijk. Mark Diemers is de spelmaker bij FC Emmen. De middenvelder is technisch vaardig en beschikt over een fluwelen traptechniek. Achterin staan de fysiek sterke en geroutineerde Araujo, Veldmate en Te Wierik. In de rug gesteund door de ervaren keeper Van der Hart.

NAC

NAC heeft enkele dagen om zich te hergroeperen na de slag in Maastricht. Spelers die niet geheel fit uit de strijd gekomen zijn, dienen tijdig opgelapt te worden. Daarnaast zal de technische staf voor vervanging moeten zorgen van de geschorste Mac Nulty en Kortsmit.

In de Keuken Kampioen Play-offs van 2021 troffen beide ploegen elkaar ook al. Destijds besloeg het slechts één duel. Gedurende dit duel was het voor NAC vooral tegenhouden. Een sliding in de laatste seconde van de reguliere speeltijd voorkwam een uitschakeling. Een penaltyserie zorgde uiteindelijk voor de Bredase winst.

Ditmaal zullen beide ploegen elkaar twee keer treffen, te beginnen in Breda. Het op papier sterkere FC Emmen zal een eerste slag willen slaan. Aan NAC de taak de eigen belangen met hand en tand te verdedigen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3