Sluiten

MVV

Ondanks het wisselvallige seizoen van de Maastrichtenaren hebben zij nog altijd zicht op een Keuken Kampioen Play-off plaats. MVV staat momenteel op plaats dertien, op twee punten achter plaats 9 (FC Emmen). Met nog zeven wedstrijden te spelen is er voor MVV dus nog van alles mogelijk.

Dailon Livramento, oud jeugdspeler van NAC, is de topscorer van MVV met elf doelpunten. Vorige maand passeerde hij de inmiddels vertrokken Koen Kostons op deze lijst. De ervaren Bryan Smeets is het vaakst direct betrokken bij een doelpunt. Hij scoorde tot nu toe al negen keer en gaf vijf assists. Leroy Labylle ontbreekt bij de Sterrendragers. De doelpuntenmakers uit het heenduel tussen MVV en NAC kreeg afgelopen weekend een rode kaart en is dus geschorst.

Waar sommige clubs een uitgesproken thuis- en uitbalans hebben, lijkt de locatie van een wedstrijd voor MVV niet veel uit te maken. Van de zestien thuiswedstrijden werden er zes gewonnen, speelden zij vier keer gelijk en gingen er zes verloren. Van de vijftien uitwedstrijden werden er vijf gewonnen, waren er drie gelijke spelen en verloren de Maastrichtenaren er zeven. Een nagenoeg gelijke balans dus.  

In de cijfers

NAC en MVV hebben een lange geschiedenis. Beide ploegen speelden al 85 keer eerder tegen elkaar. De eerste wedstrijd was zelfs voor de invoering van het betaald voetbal (1954), namelijk in seizoen 1947/1948. In totaal wist NAC 35 van alle wedstrijden te winnen van MVV. De Limburgers wonnen 26 keer. Een gelijkspel kwam 24 keer voor.

NAC

“Vechten voor plek zeven”, dat is wat hoofdtrainer Jean Paul van Gastel zei na de verloren uitwedstrijd bij Roda JC. De verschillen zijn nog altijd klein en met nog zeven wedstrijden voor de boeg wacht vrijdagavond wederom een belangrijk duel voor de Parel van het Zuiden.

De heenwedstrijd in Maastricht gold voor NAC als een ommekeer van een lastige reeks. Het bleek de aftrap voor een reeks van vier overwinningen achter elkaar, waarin twaalf goals werden gemaakt en drie keer de nul werd gehouden.

Tijdens dit duel in Maastricht scoorden Van den Bergh, Janosek, Omgba en Leemans. Van deze vier zal waarschijnlijk alleen Janosek bij de wedstrijdselectie zitten. Van den Bergh is geschorst vanwege zijn rode kaart tegen Roda JC en de anderen kampen met blessures. Ook Patriot Sejdiu is geschorst. Hij kreeg in het duel in Kerkrade zijn vijfde gele kaart. Vet, Agougil, Leemans, Kaied, Jaddi en Kortsmit zullen er dit duel eveneens niet bij zijn.

Daartegenover staat waarschijnlijk wel de terugkeer van Boy Kemper en Victor Wernersson. Beide heren kampten met blessures, maar lijken op tijd te zijn hersteld voor het duel met MVV. Ook Matthew Garbett voegt zich weer bij de groep. Hij is op dit moment nog op pad met Nieuw-Zeeland, maar is tijdig terug voor het Avondje NAC tegen MVV.

Live kijken

Ook deze wedstrijd bekijk en ervaar je het beste vanuit het Rat Verlegh Stadion. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het duel. Klik op onderstaande button voor een overzicht van de beschikbaarheid.

Ben je niet in de gelegenheid, maar wil je toch kijken? Dan is de wedstrijd live te zien op ESPN 3. Heb je geen ESPN? Volg dan de social media kanalen van NAC of luister live mee naar het radioverslag van 076Radio.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3