Sluiten

Roda JC

De Limburgers kennen tot op heden een sterk seizoen. Momenteel bezetten zij de tweede plaats, een plaats die recht geeft op directe promotie. FC Groningen hijgt hen echter in de nek. Zij staan op één punt achter Roda JC.

Roda JC wordt dit seizoen geroemd om het aanvalsspel, maar evenzeer indrukwekkend is het feit dat de Limburgers de minste tegengoals incasseerden in het huidige seizoen. Tevens is het de ploeg die deze voetbaljaargang het minst vaak verloor. In speelronde vijf van de huidige competitie troffen NAC en Roda JC elkaar voor het eerst. Roda JC won in Breda met 1-3.

De topscorerslijst wordt aangevoerd door twee spelers met elf doelpunten. Roosendaler Walid Ould-Chikh deelt deze plaats met Enrique Peña Zauner. Laatstgenoemde zal in ieder geval niet aanwezig zijn tijdens het duel Roda JC – NAC. Hij is op pad met Venezuela. Ook doelman Calvin Raatsie (Jong Oranje) en Vaclav Sejk (Tsjechië O21) hebben interlandverplichtingen en zullen daardoor ontbreken aanstaande zaterdag. Tegenover de afwezigheid van Raatsie staat de mogelijke terugkeer van Koen Bucker onder de lat van Roda JC. Hij speelde in de eerste seizoenshelft zestien wedstrijden, alvorens hij geblesseerd raakte. 

NAC

Afgelopen vrijdag wist NAC in de slotseconde van het duel met VVV-Venlo een volle driepunter te pakken. Aanvoerder Cuco Martina schoot uit een corner raak en liet het Rat Verlegh Stadion weer eens ouderwets ontploffen van vreugde.

Met Roda JC treft NAC wederom een tegenstander van formaat, in een duel waar wederom genoeg op het spel staat. Roda JC dient achterom te blijven kijken om de directe promotieplaats vast te houden. NAC moet de punten pakken om de play-off plaats veilig te stellen.

In de defensie keert in ieder geval Manel Royo terug na een schorsing van één wedstrijd. Roy Kortsmit is onlangs geopereerd en zal nog enige tijd uit de roulatie zijn.

Ook Javier Vet, Sabir Agougil, Clint Leemans, Adam Kaied, Tom Boere en Aïmane Jaddi zijn er nog niet bij aanstaande zaterdag. Matthew Garbett ontbreekt ook bij NAC. De middenvelder is op pad met Nieuw-Zeeland. Zij nemen deel aan de W Cup in Abu Dhabi. 

Er wordt nog aan getwijfeld of Jan van den Bergh wedstrijdfit is. De kruisjes achter de namen van Boy Kemper en Victor Wernersson zijn gewijzigd naar een vraagteken. Zij keren mogelijk terug in de wedstrijdselectie.

Live volgen

De wedstrijd zal live te zien zijn op ESPN 3. Heb jij geen ESPN? Volg dan de social media kanalen van NAC of luister live mee naar het radioverslag van 076Radio.

Reis jij mee af naar Kerkrade?

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het duel met Roda JC. Klik voor de beschikbaarheid op onderstaande button.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3