MVV MVV 1 NAC Breda NAC Breda 4

NAC PAKT VOLLE BUIT IN MAASTRICHT

NAC heeft vrijdagavond met klinkende cijfers gewonnen van MVV. In Maastricht werd het 1-4 door doelpunten van Van Hooijdonk, Immers, Dogan en DJ Buffonge. Na een vroege achterstand keerde NAC het tij en liep het uit naar een prima overwinning in Stadion De Geusselt.

Na een mindere periode, door toedoen van het COVID-19 virus, krabbelt de spelersgroep weer op. Maurice Steijn had vandaag een basisplaats ingeruimd voor Huseyin Dogan en Jethro Mashart. Nick Venema was niet van de partij. Hij kwam eerder deze week verkeerd terecht tijdens de training, waardoor hij deze wedstrijd aan zich voorbij moest laten gaan.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Sydney van Hooijdonk. Huseyin Dogan slingerde de bal vanaf de rechterkant voor de goal, maar de spits kreeg net zijn hoofd niet tegen de bal om het doelman Havekotte lastig te maken. 

Na negentien minuten spelen was het MVV dat de kans kreeg om op voorsprong te komen. Schroijen haalde de achterlijn en legde de bal terug richting het zestienmeter gebied. Hier stond Naudts, die kon afdrukken, maar gelukkig kreeg Olij nog een hand achter de bal.

Vijf minuten later was het wel raak voor de thuisploeg. MVV kreeg een corner, die smoorde nog bij de eerste paal, maar kon na een scrimmage toch binnen gewerkt worden door Koen Kostons. NAC keek opnieuw vroeg tegen een achterstand aan. 1-0. 

Twee minuten daarna kreeg NAC de kans om gelijk te maken. Colin Rösler werd in het zestienmetergebied van MVV naar de grond getrokken en kreeg een penalty. Sydney van Hooijdonk wist wel raad met dat buitenkansje en schoot de gelijkmaker op het scorebord. 1-1.

Na deze goal kwam NAC beter in de wedstrijd. Dit resulteerde na veertig minuten spelen dan ook in een voorsprong. Mounir El Allouchi kwam door aan de linkerkant en gaf de bal laag voor op Huseyin Dogan. Deze rondde bekwaam af en schoot NAC naar een 1-2 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. 

De tweede helft begon voortvarend voor NAC. Al voordat er een minuut gespeeld was verdubbelde NAC de voorsprong. Robin Schouten ging een combinatie aan met Sydney van Hooijdonk. Schouten haalde de achterlijn en trok de bal terug op de goed meegelopen Lex Immers, die zijn eerste in Bredase dienst binnentikte. 1-3!

Hierna controleerde NAC de wedstrijd. Achterin werd weinig weggegeven en voorin konden de aanvallers tot enkele kansen komen. Van Hooijdonk was dichtbij zijn tweede, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Een aantal minuten later was Lex Immers ook dicht bij zijn tweede, maar zijn kopbal verdween net over de goal van Havekotte.

Twintig minuten voor tijd mocht Mario Bilate zijn rentree maken. De spits, die in zijn eerste wedstrijd voor NAC de strijd noodgedwongen vroeg moest staken, kon vandaag gelukkig weer een aantal minuten maken. Ook DJ Buffonge kwam in de ploeg. Laatstgenoemde luisterde zijn invalbeurt in met een prachtig doelpunt. Hij zag de Maastrichtse doelman te ver voor de goal staan en schoot de bal van een meter of dertig loepzuiver binnen. Hiermee schoot hij de eindstand van 1-4 op het scorebord.

NAC gaat aanstaande woensdag met een goed gevoel naar Doetinchem voor de topper tegen De Graafschap.

Karakteristieken
Opstelling

1 MVV Maastricht
4 NAC Breda
22' K. Kostons
S. van Hooijdonk 24' H. Dogan 41' L. Immers 46' D. McIntosh-Buffonge 90+1'

MVV

23 M. Havekotte
5 G. Salasiwa
4 K. Heerings
17 L. Mares
3 S. Martina 24'
14 J. Déom 90+2'
6 T. Van Acker 66'
16 K. Kostons 22' 66'
7 T. Stavitski
18 A. Naudts 76'
11 J. Schroijen 66'
33 E. Cavcic
31 M. Kleinen 66'
30 R. Last 90+2'
1 B. Lathouwers
8 G. McEachran
27 J. Mickels
2 Z. Swanson
15 M. Waem
10 O. Zamouri 66'
32 T. Zeegers 76'
29 T. van Bommel 66'
12 L. van Meurs

NAC Breda

1 N. Olij
15 J. Mashart
3 Roger Riera
24 C. Rosler 90+3'
2 R. Schouten
33 T. Haye 69'
9 L. Immers 46' 76'
20 D. Malone
10 H. Dogan 41'
17 S. van Hooijdonk 24' 76'
8 M. El Allouchi
4 M. Adilehou 90+3'
42 M. Bilate 76' 87'
18 Y. Azzagari
6 L. Fiorini 69'
5 Javi Noblejas
25 A. Kali
23 R. Kortsmit
55 D. McIntosh-Buffonge 76' 90+1'
30 G. Siereveld
Meer resultaten
Bekijk alle resultaten

Beleef jouw Avondje NAC