Hoe is het nu met: Menno Koch

	

Verdediger Menno Koch doorliep de jeugdopleiding van PSV alvorens hij in 2017 bij NAC terechtkwam. Bij de Parel van het Zuiden groeide hij uit tot vaste basisspeler en aanvoerder van de ploeg. Na een avontuur in België kwam hij afgelopen winter bij CSKA Sofia terecht waar hij strijdt om het landkampioenschap.

 

“Ik kijk met een warm gevoel terug op mijn tijd bij NAC. Het is een prettige club en ondanks de zware tijden met een blessure en sportieve tegenvallers, kijk ik terug op een goede tijd. Vooral de mensen binnen de club en de trouwe supporters zijn me echt bijgebleven hier. Dat zou voor mij ook een reden zijn om ooit terug te keren bij deze mooie club.”

Na zijn NAC-tijd voetbalde hij tegen degradatie bij het Belgische KAS Eupen en tegenwoordig speelt hij om het landskampioenschap in Bulgarije.

Zijn hoogtepunt in Sofia beleefde hij al na een paar maanden. “We hadden een goede reeks in de nationale beker en wisten deze te winnen. Het was erg mooi om gelijk een prijs te pakken én we kwalificeerden ons voor de Conference League, wat natuurlijk een mooie beloning is.”

Deze Europese wedstrijden mag CSKA Sofia dit seizoen afwerken, helaas nog zonder Menno Koch. “Ik heb dit seizoen nog geen minuten gemaakt vanwege een vervelende blessure. Deze blessure houdt mij al een tijdje aan de kant en hierdoor mis ik de Conference League wedstrijden tegen onder andere AS Roma, dat is wel zuur.”

Bij zijn huidige club speelt hij samen met een paar landgenoten en een oud-speler van NAC, Karol Mets. “Ik spreek met Karol weleens over onze tijd bij NAC en dan spreken we met name over de supporters en hoe mooi de club is, dat is hem ook wel echt bijgebleven.”

Eén van de Nederlanders in Sofia is Jurgen Mattheij, hij is voor Koch belangrijk geweest in Bulgarije. “Jurgen heeft mij wel echt geholpen toen ik hier kwam, met name in het begin heeft hij me hier wegwijs gemaakt en meegenomen in de cultuur. Met hem heb ik echt een goede klik gekregen binnen en buiten het voetbalveld, hopelijk ben ik snel fit en kunnen we weer een sterk centraal duo vormen op het veld.”​

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!