Sluiten

Vitesse O21 – NAC O21: 0-2

Na de overwinning op N.E.C. van vorige week, reisde NAC O21 met een goed gevoel af naar Arnhem voor het duel met Vitesse. Bij drie punten zou NAC goede zaken doen in de strijd om promotie. Het verschil in punten tussen NAC en Vitesse was voorafgaand aan de wedstrijd namelijk slechts twee punten in het voordeel van Vitesse. In de eerste helft zette de Bredase ploeg Vitesse knap onder druk en wisten zij via een vrije trap de 0-1 te maken. Hierna hield de Bredase verdediging prima stand en lukte het de Arnhemmers op één vrije trap na, die knap gered werd door keeper Pepijn van de Merbel, niet tot kansen te komen. Met een 0-1 voorsprong voor Onze Parels klonk het rustsignaal.

In de tweede helft ging NAC verder waar zij in de eerste helft mee bezig waren: veel druk uitoefenen en snel omschakelen. Hieruit creëerde NAC veel kansen, maar het slaagde er niet direct in om één van die kansen om te zetten in een tweede doelpunt. In de 73e minuut werd Kevin Silva weggestuurd en kon hij een perfecte pass geven op Aimé Omgba, die de 0-2 binnenschoot. Vitesse begon hierna aanvallender te spelen opzoek naar de aansluitingstreffer, maar slaagde hier niet in. Ondanks dat de Arnhemmers nog eenmaal de lat raakten speelde de Bredase beloftes het volwassen uit: 0-2. Na vijf wedstrijden met daarin twaalf punten mag NAC O21 trots zijn op de meer dan verdiende gedeelde eerste plaats.

NAC O18 – Almere City O18: 2-0

De ploeg van trainer Mounir Azaoum mocht na de verloren partij tegen Vitesse vorige week aantreden tegen hekkensluiter Almere City. Ondanks het hoge druk zetten in de eerste helft had de thuisploeg het lastig. Los van een aantal kleine kansen voor beide teams konden allebei de ploegen niet echt gevaarlijk worden en was bij rust de stand nog altijd 0-0.

Na rust was het vooral NAC dat de klok sloeg. De trainer voerde in de rust twee wissels door waardoor het duel de Bredase kant opviel. Josias Siby en Levi Roeland werden vervangen door smaakmakers Jermain Fernandes en Chakir Chouradi. Laatstgenoemde drukte zijn stempel op de wedstrijd door betrokken te zijn bij beide doelpunten in de tweede helft. Bij de 1-0 leverde Chakir de assist op Camiel Wagemakers. De 2-0 zette hij zelf op het scorebord. Met een 2-0 stand werd gefloten voor het einde van de wedstrijd.

De Graafschap O15 – NAC O15: 6-1

Na de verloren oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht afgelopen dinsdag mocht NAC O15 zich revancheren tegen de leeftijdsgenoten van De Graafschap. Met zes punten uit vijf duels zou NAC O15 een overwinning goed kunnen gebruiken. In de eerste helft had NAC helaas weinig in te brengen en kregen zij twee doelpunten tegen. Met een 2-0 stand zochten de spelers de kleedkamer op.

In de tweede helft kwam NAC sterker uit de kleedkamers. Vijftien minuten lang hadden zij de overhand, maar in de omschakeling wisten de Doetinchemmers de score uit te breiden tot 3-0. Hierna scoorde de Superboeren nog driemaal. Het enige Bredase doelpunt viel via Pepijn Reulen, die de 5-1 maakte. De einduitslag was 6-1. Volgende speelronde treedt NAC O15 aan tegen hekkensluiter FC Den Bosch, hierin zijn de drie punten van groots belang voor beide teams.

NAC O14 – FC Utrecht O14: 2-5

Met zeven punten uit vijf wedstrijden ontving NAC O14 koploper FC Utrecht. Na een 3-0 nederlaag in Arnhem vorig weekend mocht het team van Jens Wirix opzoek naar de drie punten. Helaas verliep deze wedstrijd niet zoals gehoopt. In de eerste helft sloegen de bezoekers twee keer toe.

In de tweede helft kwamen de bezoekers scherper uit de kleedkamer en slaagden zij om snel de 0-3 te maken. Job Bosscher scoorde nog de 1-3, maar de Domstedelingen hadden hier een snel antwoord op en maakten gelijk de 1-4. Door een benutte penalty werd het nog 2-4, maar dit kwam helaas te laat voor een resultaat. Het eindsignaal klonk met een stand van 2-5.

Helmond Sport O13 – NAC O13: 0-3

Het ongeslagen team van trainer Brian Groeneweg trad deze speelronde in Helmond aan tegen de leeftijdsgenoten van de plaatselijke voetbalclub. Helmond Sport bezet op dit moment de laatste plaats. Door het grote kwaliteitsverschil had NAC geen kind aan Helmond Sport en wonnen zij vrij eenvoudig: 0-3.

Excelsior Rotterdam O12 – NAC O12: 12-8

NAC O12 reisde af naar Rotterdam voor een uitwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam. Na een goede wedstrijd met een uitslag van 11-1 tegen Fortuna van vorige week slaagde het team van Luke Ogbolu deze week niet om te winnen: met 12-8 bleven de drie punten in Rotterdam.

NAC O11 – Fortuna Sittard O11: 5-8

Op Sportpark Heksenwiel speelde NAC O11 de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Helaas gingen de drie punten mee naar Sittard. Doordat de Limburgers het eerste deel van de wedstrijd met 0-4 voorkwamen had NAC  moeite om de aansluiting te vinden. De wedstrijd eindigde in 5-8.