Omar Mekkaoui tekent eerste profcontract

	

De verdediger, die vandaag 17 jaar is geworden, zette afgelopen vrijdag een krabbel onder zijn eerste verbintenis. Omar tekent een contract tot de zomer van 2023.

Omar speelt al vanaf zijn elfde jaar in de NAC Jeugdopleiding. Hij doorliep alle jeugdelftallen van Onze Parels en speelt momenteel bij NAC O21. Tevens is de zeventienjarige verdediger jeugdinternational. Meermaals werd hij al opgeroepen in diverse leeftijdscategorieën van vertegenwoordigende elftallen.

Omar zit momenteel in zijn vijfde leerjaar van het VWO. Het is een bewuste keuze van beide partijen om de contractduur te koppelen aan zijn schoolperiode zolang hij leerplichtig is.

Eric Hellemons:

“Omar is een talentvolle centrale verdediger. De afgelopen jaren heeft Omar binnen de NAC Jeugdopleiding een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Daarnaast investeert hij veel tijd in zichzelf om zich te ontwikkelen als voetballer, maar ook  zeker als mens. Dit heeft tevens geleid tot selectie bij zowel van jeugdelftallen van Oranje als Marokko. We gaan Omar faciliteren in een programma en persoonlijke begeleiding om hem verder te helpen een vaste waarde te worden voor de selectie van NAC. “

Omar Mekkaoui

“Ik ben erg blij en trots met mijn eerste profcontract bij NAC. Hier droom je van wanneer je als elfjarige jongen binnen de NAC Jeugdopleiding komt. Het besef dat dit slechts het begin is, is er zeker. De komende jaren zal ik keihard blijven werken om mijzelf te verbeteren en om uiteindelijk een vaste waarde voor het eerste elftal van NAC te kunnen worden.”

Gefeliciteerd met je verjaardag en je eerste contract, Omar!

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!