Sluiten
14jan

FC Twente/Heracles O21 – NAC O21: 0-2

Ondanks de promotie naar het hoogste niveau trof de ploeg van trainer Marvin van der Valk een oude bekende: zij namen het afgelopen weekend namelijk op tegen de kampioen van vorig jaar: FC Twente Heracles O21. Waar NAC O21 afgelopen seizoen tweemaal niet wist te winnen van de Tukkers wonnen zij ditmaal wel, dankzij twee doelpunten in de eerste helft Dit deden zij met eerste elftalspelers Ayouba Kosiah en Ezechiel Banzuzi in de basis. Eerstgenoemde was direct van meerwaarde, hij nam namelijk binnen drie minuten de openingstreffer voor zijn rekening. Binnen tien minuten verdubbelde verdediger Omar Mekkaoui de voorsprong. Dit deed hij met een afstandsschot in de kruising. In de tweede helft creëerden beide ploegen weinig en bleef het 0-2 voor NAC O21.

NAC O18 – Vitesse O18: 1-2

NAC O18 nam het op eigen terrein op tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. In de eerste helft lieten de kansen lang op zich wachten en begon NAC tien minuten voor rust steeds meer aan te zetten, opzoek naar een voorsprong. Net voor het rustsignaal kreeg NAC O18 een rode kaart, waardoor het met tien man verder moest. Na rust rook Vitesse dan ook bloed en kwamen zij op 0-2. Via invaller Levi Roeland, die door een duwtje na een goede uittrap van keeper Roel van Zutphen de keeper kon omspelen, deed de ploeg wat terug, maar dit was helaas niet voldoende: de wedstrijd eindigde in 1-2.

Willem II O16 – NAC O16: 0-0

De eerste speelronde voor NAC O16 was direct een beladen potje. De Brabantse derby tegen Willem II stond op het programma. Door de harde wind was het lastig om tot voetballen te komen en de ploeg die wind mee had speelde hun beste helft. Eerst had NAC wind mee en creëerden zij een hoop. Na rust speelde de ploeg tegen de wind in en konden de Tilburgers aanzetten. Beide teams hielden de verdediging de gehele wedstrijd goed in stand en daarom is 0-0 een terechte uitslag. De Bredanaars wisten wel eenmaal te scoren, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel.

NAC O15 – FC Eindhoven O15: 0-1

Na de degradatie ontving NAC O15 de leeftijdsgenoten van FC Eindhoven op Sportcomplex Heksenwiel. De ploeg begon goed aan de wedstrijd en creëerde veel kansen, maar de Blauw-Witten slaagden om vanuit de eerste kans te scoren. Hierna groeven de bezoekers zich in en konden de Bredanaars niet meer voetballen zoals zij graag hadden gewild. Door de vroege goal eindigde de wedstrijd met 0-1.

Vitesse O14 – NAC O14: 2-2

De ploeg van Jens Wirix nam het in Arnhem op tegen Vitesse. In de eerste helft zocht het team de kleedkamers op met een 1-2 achterstand: ondanks het doelpunt met het hoofd van Rayan van Aarst wist Vitesse één doelpunt meer te maken. In de tweede helft was NAC heer en meester in Arnhem, maar kwamen zij niet verder dan de goal van Faris Salem en moesten zij genoegen nemen met een punt.

ADO Den Haag O13 – NAC O13: 1-2

Het gepromoveerde team van Brian Groeneweg speelde een oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag, die op het hoogste niveau spelen. In de eerste helft had NAC duidelijk de overhand en kwamen zij via spits Elliot Amoah op 0-1, dit was tevens de ruststand. In de tweede helft had de ploeg het lastiger, mede door de weersomstandigheden. ADO Den Haag wist ook nog gelijk te maken: 1-1. Daarna nam NAC het heft in handen en konden zij via Ruben van Wijk de eindstand op het bord zetten: 1-2.

NAC O12 – Sparta Rotterdam O12: 8-9

De ploeg van Luke Ogbolu nam het op eigen terrein op tegen de leeftijdsgenoten van Sparta Rotterdam. Hoewel zij grotendeels van de wedstrijd het beste spel speelden, waren het de Spartanen die met de winst terug naar Rotterdam gingen.