NAC O21 – FC Volendam O21 0-4

NAC O21 is het nieuwe seizoen gestart met een nederlaag tegen FC Volendam. Op Sportpark Heksenwiel werd met 0-4 verloren. De Bredanaars begonnen nog vrij aardig aan de wedstrijd, maar zagen in de tiende minuut de uitploeg op voorsprong komen. Hierna creëerde NAC twee grote kansen om de stand gelijk te trekken, maar deze werden niet benut. FC Volendam kreeg de overhand in de wedstrijd en wist dit ook in doelpunten uit te drukken. Nog voor rust keek de ploeg van trainer Johan Gabriëls tegen een 0-3 achterstand aan. In de tweede helft probeerde NAC nog van alles om het tij te keren, maar zonder succes. De Volendammers gaven in de 71e minuut de genadeklap door de 0-4 binnen te schieten. Al met al een vervelende seizoenstart voor NAC O21, dat komend weekend een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma heeft staan. Op Sportpark De Aftrap hoopt de ploeg de eerste punten van de competitie mee naar huis te nemen.

Go Ahead Eagles O18 – NAC O18 3-1

NAC O18 trad afgelopen zaterdag aan tegen Go Ahead Eagles. Tegen de Deventenaren werd met 3-1 verloren. NAC had het lastig met de compacte en verdedigende speelwijze van Go Ahead. Ondanks deze speelwijze kwamen de gastheren al vroeg op 1-0. Nog voor rust verdubbelde Go Ahead de voorsprong, waardoor beide teams met een 2-0 stand de kleedkamers opzochten. In de tweede helft was het NAC dat opzoek moest naar de aansluitingstreffer, maar de ploeg van trainer Marcel van der Sloot had moeite om tot grote kansen te komen. Tot zo’n twintig minuten voor tijd, toen de Bredanaars de verdiende 2-1 binnenschoot. NAC ging hierna vol op de aanval om nog met een resultaat naar huis te gaan. In de laatste minuut werd iedereen mee naar voren gestuurd om nog iets te forceren, maar uiteindelijk was het Go Ahead dat in de tegenstoot de beslissende 3-1 kon scoren. Het bleek een leerzame les voor NAC O18, dat het volgend weekend thuis zal gaan opnemen tegen Almere City.

Ajax O16 – NAC O16 5-1

Voor NAC O16 stond afgelopen zaterdag een wedstrijd tegen Ajax op het programma. Op Sportcomplex De Toekomst werd met 5-1 verloren. Ondanks dat de uitslag wat anders deed vermoeden was NAC zeker niet kansloos deze wedstrijd. Ajax was simpelweg effectiever voor de goal. Zo keek NAC in de eerste helft al tegen een 4-0 achterstand aan. Na rust kwam NAC sterk uit de kleedkamer en kreeg het binnen tien minuten twee honderd procent kansen om op het scorebord te komen. Deze werden gemist, maar een paar minuten later lukte het uiteindelijk toch wel, via een goede goal van Safouane Benzahra. Hierna kregen beide ploegen nog verschillende mogelijkheden om tot scoren te komen. Hier was Ajax weer effectiever dan NAC waardoor de wedstrijd eindigde in 5-1. Het bleek een aardige vuurdoop op het hoogste niveau van Nederland voor de ploeg van trainer Brian Groeneweg. Komend weekend speelt NAC O16 thuis tegen Go Ahead Eagles, dat momenteel plaats twee bezet in de competitie.

Buitenveldert O15 – NAC O15 1-3

NAC O15 trad dit weekend aan tegen Buitenveldert. De ploeg van trainer Bjorn Langeveld wist met 1-3 te winnen. NAC begon sterk aan de wedstrijd. Na een minuut kwamen de Bredanaars op voorsprong via Noël Clerx. Hierna schommelde de wedstrijd wat op en neer. Vlak voor rust kwam Buitenveldert op gelijke hoogte. In de tweede helft was het wedstrijdbeeld eigenlijk hetzelfde als in de eerste helft. Beide ploegen hadden moeite om echt grip op de wedstrijd te krijgen. Tien minuten voor tijd zorgde Faris Salem na een scrimmage voor de bevrijdende 1-2 voor NAC. In de laatste minuut kon Tigo Broeders vanuit een strafschop de wedstrijd helemaal beslissen. Een goede start van het nieuwe seizoen voor NAC O15, dat het volgend weekend thuis op zal nemen tegen Spartaan’20.

6o9a7368

NAC O13 – Feyenoord O13-2 1-6

NAC O13 verloor afgelopen zaterdag met 1-6 van Feyenoord. De Bredanaars begonnen goed aan de wedstrijd. De ploeg straalde veel energie en overtuiging uit en maakte het de Rotterdammers erg moeilijk. NAC kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Hierna brak een fase aan waarbij Feyenoord langzaam aan de overhand begon te krijgen in de wedstrijd. Nog voor rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. In de tweede helft ging het lang gelijk op. Feyenoord scoorde de 1-2, waarna NAC snel weer op gelijke hoogte dacht te komen. Deze werd helaas afgekeurd wegens buitenspel. Hierna waren het de Rotterdammers die de wedstrijd naar zich toe trokken en uitliepen naar 1-6. Een wedstrijd met twee gezichten voor NAC O13, dat zeker veel positieve punten mee kan nemen richting de komende wedstrijden.

NAC O12 – FC Eindhoven O12 14-9

NAC O12 kwam afgelopen weekend in actie tegen de leeftijdsgenoten van FC Eindhoven. Op Sportpark Heksenwiel wonnen de Bredanaars met 14-9.

N.E.C. O11 – NAC O11 17-12

NAC O11 reisde afgelopen zaterdag af naar Nijmegen voor een wedstrijd tegen N.E.C. De ploeg van trainer Roy van Endschot verloor met 17-12.

RKVV Roosendaal O11 – NAC O11-2 1-5

NAC O11-2 is het nieuwe seizoen goed begonnen met een 1-5 overwinning tegen RKVV Roosendaal. De jongste talenten van NAC speelden een sterke wedstrijd en kwamen nooit echt in de problemen. Via een aantal goede combinaties en vlot aanvalsspel wisten de Bredanaars vijf doelpunten te scoren.