Sluiten

Persbeleid

Interviewverzoeken voor directie, trainers, spelers of medewerkers van NAC lopen uitsluitend via de afdeling Perszaken van NAC.

Verzoeken voor interviews dienen –zonder uitzondering- aangevraagd te worden via pers@nac.nl of via de persvoorlichter van de club. Alle interviews dienen vóór publicatie ter controle op juistheid van citaten c.q. feitelijke onjuistheden te worden voorgelegd aan de afdeling Perszaken.

Trainingen

Het persmoment ter voorbereiding op de wedstrijd is één dag voor het duel. Bij een wedstrijd op vrijdag is het persmoment dus op donderdag, na afloop van de training. Deze training is over het algemeen besloten en niet beschikbaar voor opnames. De spelers zijn na de training beschikbaar om voor te beschouwen op de aanstaande wedstrijd.

NAC 1 traint in Zundert, adres Rustenburgstraat 14a. Zonder toestemming van de club/technische staf is het niet toegestaan (beeld)opnames van de trainingen te maken.

Belangrijke locaties

Mixed zone
De mixed zone bevindt zich in de catacomben van het Rat Verlegh Stadion vlak voor de veldopgang. Na afloop van de wedstrijd komen de rightholders als eerste aan de beurt voor het afnemen van interviews. Interviews voor televisie na afloop van de wedstrijd dienen te allen tijde te worden afgenomen voor de zogenaamde ‘tv-backdrop’ (het bord met reclame-uitingen). Wij verzoeken vertegenwoordigers van de pers vriendelijk de aanwijzingen van medewerkers van NAC in dit kader op te volgen.

Perskamer
De perskamer van het Rat Verlegh Stadion bevindt zich in de hoofdgebouw op de eerste verdieping aan de linkerzijde. Voor en na de wedstrijd is deze ruimte beschikbaar voor fotografen en schrijvende pers om hier te werken. Dit tot anderhalf uur na het laatste fluitsignaal.

De ingang van deze perskamer is via de hoofdingang van het Rat Verlegh Stadion.

Perstribune
De perstribune van het Rat Verlegh Stadion bevindt zich op de tweede ring ter hoogte van de middenlijn. Het is niet toegestaan camera's mee te nemen naar de perstribune. Het is wel mogelijk om op aanvraag gebruik te maken van ISDN-faciliteiten op de perstribune.

Draadloos internet

In het stadion en de persruimte kan men gebruik maken van draadloos internet via de WiFi-verbinding. Voor de wedstrijd zullen de gegevens hierover worden gecommuniceerd in de perskamer. 

Persberichten en persbijeenkomsten

NAC Breda communiceert haar persberichten via de website naar pers en publiek. In het nieuwsoverzicht kunt u dagelijks een update van de nieuwsontwikkelingen vinden. In uitzonderlijke gevallen communiceert NAC ook via persberichten, welke per mail worden verstuurd naar de vaste relaties. 

Persbijeenkomsten

Persbijeenkomsten worden gehouden indien de club het noodzakelijk acht om belangrijke informatie openlijk aan alle mediavertegenwoordigers tegelijk bekend te maken. Door middel van een persuitnodiging naar ons persbestand, worden deze persconferenties vooraf aangekondigd.

img 0235
soccernews3