'Moeten meteen de volgende stap zetten'


	

Deze week verschijnt de nieuwe editie van de NACourant. De uitgave staat natuurlijk in het teken van de promotie naar de eredivisie, maar daarnaast lees je ook enkele interessante achtergrondverhalen en mooie interviews. Bijvoorbeeld een interview met Algemeen Directeur Justin Goetzee en Technisch Directeur Hans Smulders, over het afgelopen seizoen en de toekomst van NAC.

De promotie was 'de slagroom op de taart' van het seizoen 2017/2018, aldus Smulders. De 'td' kijkt echter dieper, als hij terugblikt op afgelopen jaar. "Het gaat mij om de ontwikkeling van spelers, daarop hebben we bij NAC nadrukkelijk ingezet. Voor de buitenwacht begrijp ik dat het seizoen is geslaagd vanwege de prijs die we hebben gewonnen, maar ik zie afgelopen jaar vooral als een opeenstapeling van verbeteringen: spelers zijn beter geworden, maar dat geldt ook voor de randvoorwaarden die we hebben ontwikkeld. De begeleiding rond het elftal is op het niveau subtop eredivisie en die gaan we nog verder verbeteren." 

De promotie betekent natuurlijk wel dat NAC moet groeien naar eredivisieniveau. Goetzee: "We blijven normaal doen, maar de club wordt wel een maatje groter. Terug naar de oude organisatie gaan we niet, simpelweg omdat die niet efficiënt genoeg was. De afgelopen twee jaar hadden we echter het andere uiterste, iedereen liep hier op zijn tenen." 

Beide heren genoten op hun eigen manier enorm van de promotie en het feest na afloop, maar wisten dat de knop direct om moest. "Geloof me dat ik zeer voldaan was (na de promotie). 28 mei was een stip aan de horizon, waar we intensief naartoe hebben gewerkt. Maar er is ook meteen het besef dat we weer een volgende stap moeten zetten. We moeten direct weer door."

Het volledige interview met Hans Smulders en Justin Goetzee lees je in de nieuwe NACourant.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!