NAC neemt merchandise weer in eigen beheer


	

Vanaf het komende seizoen 2018/2019 heeft NAC de verkoop van merchandise weer in eigen beheer. Aan het einde van het lopende voetbaljaar, dat op 30 juni aanstaande eindigt, loopt het contract met Badge BV af. Vanaf dat moment neemt NAC de touwtjes van de volledige merchandising weer in eigen handen.

In mei van 2013 werd bekend dat de merchandising van NAC in handen kwam van Badge, waaronder ook de site Voetbalshop.nl valt. Het leverde NAC een flinke en op dat moment benodigde kostenbesparing op. Nu de club er financieel weer beter voor staat, kan het een van de 'kroonjuwelen' weer in eigen beheer nemen. Dat betekent dat er na de zomer ook een nieuwe online webshop komt.

Vooruitlopend op de verandering is de voorraad van Badge per direct overgenomen. Daardoor is de online webshop van NAC bij Voetbalshop.nl vanaf deze week niet meer in gebruik. Tot de start van het nieuwe seizoen is het dus alleen in de Fanshop in het Rat Verlegh Stadion mogelijk om merchandise van NAC te kopen. Aan het begin van volgend seizoen zal NAC een nieuwe webshop lanceren, waardoor het nog makkelijker wordt alle NAC-artikelen online te bestellen.

Algemeen Directeur Justin Goetzee: "In de periode dat de merchandising door Badge werd overgenomen, stond NAC financieel het water tot aan de lippen en heeft onder andere Badge uitkomst geboden om ons te helpen het hoofd boven water te houden. In ons beleidsplan is opgenomen dat we langzaam weer baas in eigen huis willen worden, zeker omdat we het financieel weer aardig op de rit hebben. In dat kader willen we ook dit project weer ‘gewoon’ binnen onze eigen organisatie dragen. Daarbij kunnen we door de merchandise weer in eigen beheer te nemen veel meer marge maken en dus financieel een mooie slag slaan. We willen Badge bedanken voor de goede samenwerking de afgelopen vijf jaar. Ze waren altijd een betrouwbare en professionele partner op dit gebied."

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!