Sluiten
maxresdefault

NAC kijkt terug op een prima financieel boekjaar. Mede door een aantal uitgaande transfers schrijft NAC zwarte cijfers.

Het operationele resultaat van NAC Breda B.V. bedroeg bijna zeshonderdduizend euro op een netto omzet van ruim tien miljoen euro. Het operationele resultaat is inclusief een positief nettoresultaat uit transfers van ruim 1,3 miljoen euro en de diverse steunpakketten vanuit de overheid van net boven de 2 miljoen euro.

Tekst gaat verder onder de video

Het nettoresultaat over het boekjaar 21/22 is circa 550.000 euro. Het verschil tussen het operationele resultaat en het netto resultaat wordt veroorzaakt door de rentelasten.

Waar afgelopen jaren de geconsolideerde jaarcijfers van Houdstermaatschappij NAC Breda B.V. werden gepresenteerd, betreft het dit boekjaar uitsluitend de jaarcijfers van NAC Breda B.V. Dit wil zeggen dat Houdstermaatschappij NAC Breda B.V. en NAC Breda Teamwear&Merchandise B.V. – ingegeven door de verkoop van de aandelen – geen onderdeel meer uitmaken van dit jaarverslag.

Het eigen vermogen van NAC Breda B.V. bedraagt per 30 juni 2022 circa 2,5 miljoen negatief. Als gevolg van de overname – welke na sluiting van het boekjaar heeft plaatsgevonden – heeft het eigen vermogen reeds een positieve impuls van 4,3 miljoen euro gekregen.

De complete jaarrekening van NAC Breda B.V. is vanaf 1 november in te zien via onderstaande button. 

Op basis van de door NAC Breda ingediende jaarcijfers van het seizoen 2021-2022 en de prognose voor het seizoen 2022-2023 heeft de licentiecommissie van de KNVB in het kader van het Financial Rating System 21 punten toegekend aan NAC Breda.

img 0235