Bestel nu jouw halve seizoenkaart! 

Sluiten

In de praktijk zien we dat terug doordat onze teams zich goed staande houden tegen BVO’s en soms zelfs voor een verrassing kunnen zorgen. Tegelijkertijd liggen er in het opleidingsprogramma op verschillende punten belangrijke uitdagingen om het opleiden van jeugdspelers beter vorm te geven, waardoor de kansen op betere output toenemen. Deze uitdagingen liggen met name in het optimaal aandacht geven aan een jeugdspeler op verschillende facetten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan krachttraining, videoanalyse, voeding en mentale begeleiding.

Spelers in onze jeugdopleiding geven we de kans het maximale uit hun voetbalontwikkeling te halen, met hun debuut in NAC 1 als ultiem doel. Een enkeling zal vroeg of laat zelfs doorstromen naar een club uit de top van Nederland, als we echt groot dromen. Natuurlijk is dit niet voor iedereen weggelegd en zullen er ook spelers uitstromen. Ons streven is om ervoor te zorgen dat ook zij, dankzij maximale beïnvloeding, bagage voor het leven op hebben gedaan. Als voetballer en als mens. Voetbal, studie en persoonlijke ontwikkeling zijn daarom de belangrijkste pijlers van onze opleiding. Door zowel op als buiten het veld ontwikkeling en prestaties te eisen van spelers, maken jeugdspelers kans door te stoten naar het profvoetbal, maar hebben ze ook een vangnet in de vorm van een maatschappelijke carrière.

In het kort staan wij dus voor:

  • Het (blijvend) ontwikkelen van een professioneel opleidingsinstituut in de West-Brabantse voetbalgemeenschap, waar talentvolle jeugdspelers en trainers uit de regio elke dag willen zijn om te voetballen en trainen. 
  • Het constructief samenwerken met spelers, ouders, trainers, vrijwilligers, scholen, amateurclubs en KNVB om het opleidingsprogramma voor onze spelers te optimaliseren.
  • Het aanbieden van een dagopleiding, waarin jeugdspelers zich op voetbal-, school- en persoonlijk gebied optimaal ontwikkelen.

Onze doelstellingen:

  • Een gemiddelde afdracht van jeugdspelers aan NAC 1 van 2 jeugdspelers per jaar, waarbij over 3 jaar gezien 3 spelers meer dan 10 wedstrijden in de basis van NAC 1 moeten hebben gespeeld.
  • Behoud van de Nationale Status, waarmee de jeugdopleiding een erkend opleidingsinstituut is waar spelers en trainers in de wijde omtrek van Breda bij willen zijn om zich te ontwikkelen.
  • Een herkenbaar en zichtbaar onderdeel van de club, die zorgt voor binding in de West-Brabantse voetbalgemeenschap.