Sluiten

De geboren en getogen Volendammer speelde zijn gehele actieve voetballeven al in het oranje. In de jeugd kwam de middenvelder uit voor de amateurvereniging van FC Volendam, alvorens hij de overstap maakte naar de BVO. In 2017 maakte hij op negentienjarige leeftijd zijn officiële debuut in het eerste elftal.

Tijdens de eerste twee seizoenen in de selectie van FC Volendam moest Plat genoegen nemen met invalbeurten, maar vanaf het seizoen 2019/2020 kwam hij meer aan spelen toe. In het seizoen 2020/2021 miste hij slechts drie wedstrijden en afgelopen seizoen kwam hij tot 27 duels. In totaal speelde hij 108 officiële duels voor FC Volendam, waarin hij elf assists leverde.

Alex Plat

Alex Plat: “Ik ben erg blij om de stap te maken naar deze geweldige club. Al bijna dertienduizend seizoenkaarten verkocht, dat zie je natuurlijk nergens in de Keuken Kampioen Divisie. Ik kijk er dan ook erg naar uit om in het geel-zwart in het Rat Verlegh Stadion te spelen en de linkse trap te nemen.”

Eric Hellemons

 “Wij zien in Alex een jonge, maar toch ervaren middenvelder. Met Alex trekken we een middenvelder aan die vooruit wil voetballen en daarbij een verbinder is in de opbouwfase. Daarnaast is Alex technisch én tactisch vaardig, waarmee hij belangrijk kan zijn voor het team.”

Welkom bij NAC, Alex!

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3