Sluiten

Voor Anco begon het allemaal in zijn geboorteplaats Zwolle. Daar speelde hij in de jeugd en maakte hij zijn op 17-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van FC Zwolle (nu PEC Zwolle). Twee jaar later werd hij verhuurd aan FC Groningen, alvorens hij in 2008 een contract tekende bij SC Cambuur. Via achtereenvolgens BV Veendam, De Graafschap, Roda JC en Boluspor, kwam hij in 2017 bij FC Emmen terecht. Daar werd hij aan het begin van dit seizoen aangesteld als aanvoerder.

Met Anco Jansen haalt NAC een speler in huis die weet hoe het is om te promoveren. In het seizoen 2017/2018 promoveerde hij met FC Emmen en was belangrijk met een goal in de finalewedstrijd tegen Sparta. In totaal kwam Anco al tot 311 competitiewedstrijden, waarin hij 74 maal het net wist te vinden.

Maurice Steijn: "Anco is een heel ervaren speler die tot voor kort aanvoerder was van FC Emmen. Hij gaf te kennen toe te zijn aan iets nieuws. Hij zei dat hij NAC een schitterende club vindt en graag wil meebouwen en helpen en dat ene doel waar we allemaal keihard aan werken, namelijk promoveren. Hij is een uitstekende technische middenvelder annex aanvaller."

Anco Jansen "NAC is een mooie club, waar je voor promotie kan spelen en waar ik het plezier in het spelletje hoop terug te vinden. Het is mooi om hier te spelen en normaal gesproken hangt hier ook een mooie sfeer. Ik ben zelf een technisch onderlegde voetballer met inmiddels al wat ervaring. Ik zal er alles aan doen om er met NAC een mooi seizoen van te maken. Ik doe een stapje terug naar de Keuken Kampioen Divisie, maar wel met de gedachte om weer een stap omhoog te kunnen."

Welkom bij NAC, Anco!

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3