Sluiten
20240421 nacmaatschappelijk bijzondereeredivisie hofisraelhofia 002

NAC maakte dit seizoen het debuut in de Bijzondere Eredivisie, waarbij elke ronde wordt gehost door een betaald voetbalclub. Gisteren was de Parel van het Zuiden aan de beurt en teams uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam waren te gast. Meer dan vijftig kinderen met een beperking kregen de kans om zich een ware profvoetballer te voelen.

"Kinderen ervaren echt het gevoel van profvoetballers te zijn, door alle facetten te gebruiken zoals bij het eerste elftal van NAC", vertelt Nikki de Groot, projectcoördinator. "Zelfs bij een blessure laten de spelers zien dat ze om elkaar geven en echt als team optreden. Ook de onderlinge aanmoedigingen bij elke goal. Het is een geweldig team." Ze voegt eraan toe: "Daarnaast is het geweldig om te zien hoeveel publiek er is. Het klinkt alsof het stadion vol zit, zo luid zijn de aanmoedigingen voor de spelers."

De eerste wedstrijd die gespeeld werd was tegen de bezoekers uit Amsterdam. De wedstrijd ging gelijk op en werd er veel sportief spel gespeeld. Diego opende de score met een mooie goal: 1-0! Uiteindelijk kwamen de Amsterdammers nog langszij en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. 

In de tweede wedstrijd stonden de NAC G-Talenten tegenover ADO Den Haag. Hoewel NAC lange tijd met 2-0 voor stond, dankzij twee doelpunten van Mardenius, trok ADO Den Haag uiteindelijk aan het langste eind en eindigde de wedstrijd in een 2-3 nederlaag voor NAC.

De laatste wedstrijd van de dag was tegen Excelsior Rotterdam. Door de vermoeidheid van de eerdere wedstrijden was het een uitdagende pot. Diego opende het bal nog wel met een fantastisch doelpunt, maar Excelsior scoorde uiteindelijk zeven keer. NAC deed dat nog twee keer, waardoor de wedstrijd is 3-7 eindigde. 

"Ik was wel een beetje zenuwachtig, maar ik vond deze dag echt super leuk", zei Ronshanteley, een van de NAC G-Talenten van afloop. "Er waren zoveel mensen die kwamen kijken. Zelfs mijn vrienden en mijn buschauffeur waren erbij. Ik ben stiekem best wel trots op mezelf! Het voelt echt speciaal om hier te mogen voetballen. Ook al hebben we verloren, het was echt een super gezellige, leuke en sportieve dag!"

Winnen speelt in de Bijzondere Eredivisie gelukkig geen grote rol en is het meedoen aan het voetbalspel ondanks een fysieke- en/of mentale beperking veel belangrijker. Plezier staat voorop en dat was zondag wel te merken.

Over twee weken spelen onze NAC G-Talenten de laatste speelronde van dit seizoen. Ditmaal zijn ze te gast in Covebo Stadion - De Koel, de thuisbasis van VVV-Venlo. Voor meer informatie, bezoek www.nac.nl/nac-maatschappelijk of stuur gerust een mailtje naar maatschappelijk@nac.nl. 

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

vriendenloterij
soccernews3