Sluiten

Het debuut van Mario Bilate bij NAC verliep anders dan gehoopt. Na slechts tien minuten greep de spits naar de hamstring en moest zich laten wisselen. Wat volgde was een revalidatietraject. Vorige week kon Mario al kort deelnemen aan het positiespel op de training. Deze week traint hij weer volledig mee om wedstrijdfit te geraken.

Ook Nacho Monsalve zit al langere tijd in de lappenmand. Hij viel een maand geleden uit op de training. De Spanjaard traint inmiddels, weliswaar apart van de groep, weer buiten. Momenteel zijn het met name loopoefeningen. In de volgende fase komt er weer een bal aan te pas. Nacho zal nog enkele weken nodig hebben om zich weer bij de groepstraining te kunnen melden.

Kaj de Rooij en Moreno Rutten moesten zich tijdens het duel tegen Almere City noodgedwongen laten wisselen. Kaj raakte bij een ongelukkig moment na 41 minuten geblesseerd. Aanvankelijk was er de angst dat er iets serieus beschadigd zou zijn, maar dit bleek achteraf gelukkig niet het geval. Wel heeft ook Kaj nog enkele weken nodig. Ditzelfde geldt voor Moreno Rutten. De vleugelverdediger heeft een spierblessure en is dus nog even uit de roulatie.

Chiel Kramer heeft gisterenmiddag de training vroegtijdig moeten staken met tevens een spierblessure. Vandaag zal hij nader worden onderzocht om de exacte ernst van de situatie te kunnen beoordelen. 

Daarnaast werkt de gehele selectie ontzettend hard om weer fit te worden. Het was een wat onstuimige periode van soms een langere tijd niet trainen en dit heeft uiteraard zijn weerslag. De staf en de selectie doen er momenteel alles aan om zo snel mogelijk weer op het wenselijk niveau te komen.

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3