• NAC verloor slechts twee van de dertig duels met Helmond Sport in alle competities (W19, G9), maar één van deze nederlagen werd wel geleden in het meest recente uitduel met de ploeg uit Helmond (2-1 in april 2017).

• Tegen geen ploeg maakte NAC Breda in de Eerste Divisie zoveel doelpunten als tegen Helmond Sport (53 goals); de Bredanaars kwamen in slechts in één van de 23 ontmoetingen op het één-na-hoogste niveau met de Helmonders niet tot scoren.

• NAC wist de nul te houden in de laatste twee wedstrijden (alle competities) en kan voor het eerst sinds mei 2015 een clean sheet behalen in drie opeenvolgende officiële duels.

• Luka Ilic was tot de winterstop in de competitie de NAC-speler met de meeste gecreëerde kansen uit open spel (34), schoten (43), schoten op doel (15), dribbels (53) en succesvolle passes op de helft van de tegenstander (472), terwijl alleen Sydney van Hooijdonk vaker het net vond dan de Serviër (5).

• Nick Olij (1800 minuten), Roger Riera (1703 minuten) en Luka Ilic (1623) waren de enige drie spelers die tot de winterstop in alle twintig Keuken Kampioen Divisie-duels van NAC Breda in actie kwamen.

• Van alle doelmannen met minstens drie duels dit Eerste Divisie-seizoen hebben alleen Hidde Jurjus (78.2%), Sonny Stevens (77.9%) en Fabian de Keijzer (77.5%) een hoger reddingspercentage dan Nick Olij (77.4%).

• Alleen Excelsior (17) en sc Cambuur (20) gebruikten dit seizoen minder verschillende spelers dan NAC Breda en Helmond Sport (21).