Feiten en weetjes NAC - N.E.C.


	

Vrijdagavond speelt de Parel van het Zuiden een thuiswedstrijd tegen N.E.C. In de afgelopen twaalf ontmoetingen wist N.E.C. niet te winnen van NAC. Weet NAC deze reeks voort te zetten? Hieronder een aantal feiten & weetjes over het treffen met de Nijmegenaren. 

  • Vier van de laatste zes competitiedoelpunten van NAC Breda tegen N.E.C. kwamen van buiten het strafschopgebied, waaronder de twee goals vorig seizoen (van Van Hooijdonk en Verschueren).

  • 59 procent van de passes die NAC Breda geeft dit seizoen eindigt op de helft van de tegenstander, het hoogste percentage van alle ploegen in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl alleen Jong PSV (46%) een lager percentage heeft dan N.E.C. (47%).

  • NAC begon de laatste twee wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie telkens met minimaal drie spelers van onder de twintig aan de aftrap, N.E.C. is de enige andere ploeg in de KKD die de laatste twee duels ook met drie tieners begon (excl. Jong-teams).

  • NAC Breda heeft de laatste twaalf ontmoetingen met N.E.C. in alle competities niet verloren (W6, G6), alleen tegen FC Dordrecht (22 wedstrijden) en TOP Oss (18) is NAC momenteel langer ongeslagen.

  • Colin Rösler maakte in 446 speelminuten voor NAC dit seizoen pas één overtreding, van alle verdedigers in de Keuken Kampioen Divisie met minimaal 400 speelminuten maakte alleen Frank Korpershoek voor Telstar ook slechts één overtreding.

  • Lex Immers was direct betrokken bij zeven doelpunten in zijn laatste zes ontmoetingen met N.E.C. in alle competities (6 goals, 1 assist).

  • Zeven van de tien tegengoals van N.E.C. dit seizoen kwamen uit een standaardsituatie; NAC is één van de twee KKD-ploegen die nog geen enkele tegengoal uit een standaardsituatie kreeg (net als Almere City).

  • De laatste acht thuisduels van NAC tegen N.E.C. werden niet verloren (W6, G2). NAC wist in deze 8 duels zestien keer te scoren en N.E.C. zes keer
Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!