Gábor Babos nieuwe keeperstrainer NAC Breda


	

Per 1 juni 2020 zal Gábor Babos terugkeren bij NAC als keeperstrainer. De 45-jarige Hongaar was in het verleden al keeperstrainer bij de NAC Jeugdopleiding, maar zal zich nu volledig richten op het eerste elftal van NAC. Gábor heeft, verspreid over twee periodes, zes jaar lang het Bredase doel verdedigd. Met de aanstelling van Gábor is de openstaande vacature snel vervuld.

De voormalig doelman kwam als speler voor het eerst bij Nederland bij NAC. Hij kwam destijds over van MTK Hungaria. Na vier jaar onder de lat te hebben gestaan bij de Parel van het Zuiden, waarin hij 128 keer het doel verdedigde in officiële wedstijden, ging hij naar Feyenoord. Na een jaar bij de Rotterdammers werd hij verhuurd aan N.E.C. Nijmegen, alvorens zij hem definitief overnamen in het seizoen 2006/2007. Acht seizoenen lang was Gábor de Nijmeegse sluitpost. In het seizoen 2013/2014 keerde hij nog twee seizoenen terug in Breda.

Na zijn actieve voetbalcarrière werd Gábor keeperstraining bij de NAC Jeugdopleiding. In diezelfde periode was hij tevens hoofdtrainer bij BSC Roosendaal, uitkomend in de vierde klasse zondag. In 2018 verliet hij de club om keeperstrainer bij N.E.C. te worden. Nu, twee jaar later, bewandelt de voormalig sluitpost de omgekeerde route en keert hij terug als keeperstrainer bij NAC.

Tom van den Abbeele: ‘’Wij zijn erg verheugd en trots om te melden dat Gábor Babos de nieuwe keeperstrainer van NAC is. Op het moment dat Jelle bij ons meldde dat hij een stap wilde maken, hebben we snel kunnen schakelen, we zijn direct aan de slag gegaan. Gábor kwam daaruit naar voren als beste optie. Met Gábor halen we een erg goede en deskundige keeperstrainer binnen, die tevens aansluit bij de ambities die wij als club nastreven.’’

Gábor Babos: ‘Allereerst wil ik graag Jelle feliciteren met zijn mooie overstap naar Anderlecht. Toen bij NAC bekend werd dat Jelle weg zou gaan, hebben ze vrij snel contact met mij gezocht en heb ik goede gesprekken gehad met Tom en Peter. Dan kom je in de situatie waarbij je moet gaan kiezen tussen twee fantastische clubs waar ik zowel als speler en trainer heel lang heb gezeten. De keuze is gevallen op NAC. Daar waar het voor mij allemaal begon in Nederland. Hier kan ik mij verder ontwikkelen en met de keepers aan de slag. De cirkel is nu rond!’’

Welkom terug, Gábor!

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!