Giovanni Korte: ‘’Het was ineens hangen’’


	

Giovanni Korte speelde drie jaar in het geel-zwart van NAC. Inmiddels is de geboren Hagenees neergestreken in Leeuwarden, waar hij zijn tweede seizoen in gaat als speler van SC Cambuur. In aanloop naar het duel spraken wij met Giovanni Korte over SC Cambuur (morgen te lezen in De Klok) en uiteraard over zijn mooiste momenten bij NAC. 

Zo snel als hij op het veld is, zo snel gaat het over die ene wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion op 25 mei 2017. "N.E.C. thuis was echt de mooiste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld. De hele wedstrijd lang waren zij beter en kregen wij er geen grip op. Sterker nog, we hadden die wedstrijd met 3-0 of 4-0 moeten verliezen. Uit het niets onderschep ik een bal van de rechtsback naar de centrale verdediger, vervolgens kan ik Cyriel Dessers aanspelen en die scoort. Het was ineens hangen."

"Stijn Vreven riep altijd dat ik hoog druk moest geven, aan de binnenkant van de back. Omdat een back vaak zonder na te denken terugspeelt op de centrale verdediger. Toen ik die bal wist te onderscheppen en afleverde op Cyriel, riep ik na de goal naar Vreven: Ik stond toch aan de binnenkant!"

"Die uitwedstrijd was ook heel bijzonder. Al vrij vroeg in de wedstrijd werd ik naar beneden getrokken door Burnet. Er was een VAR bij die wedstrijd, dus ik zei tegen de scheids dat hij moest gaan kijken. Dat deed hij gelukkig, met de penalty als gevolg. Uiteindelijk wisten we in de 65e minuut wel dat promotie ons niet meer kon ontgaan. Dat waren de 25 lekkerste minuten om te spelen uit mijn carrière tot nu toe. Al met al kan ik terugkijken op drie goede jaren bij NAC. Ik heb het dan ook altijd goed naar mijn zin gehad."

Vorig jaar kwam Giovanni al op bezoek in het Rat Verlegh Stadion. "Het was echt kicken om weer terug te komen hier in het stadion. Weliswaar met een ander shirt, maar ik kreeg weer kippenvel hoor. Ik heb alles meegemaakt bij de club. We zijn gepromoveerd, ik scoorde in De Kuip en uiteindelijk helaas ook weer gedegradeerd. Dat eerste jaar in de Eredivisie hadden we met Manu Garcia, Angelino en Thierry Ambrose natuurlijk wel exceptionele talenten in de ploeg."

De voorbeschouwing met Giovanni Korte over SC Cambuur is morgen te lezen in De Klok.

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!