Sluiten

“Door de coronacrisis kon ik niet naar het buitenland en kwamen er ook weinig aanbiedingen binnen omdat alles onzeker was voor de clubs. In die tijd heb ik ook getwijfeld of er nog iets moois zou komen voor me. Uiteindelijk kreeg ik eind 2020, via mijn zaakwaarnemers, een aanbieding uit Canada binnen. Cavalry FC was geïnteresseerd in mij en ik zag het als een mooie kans en ook een mooi avontuur om mijn carrière in Canada voort te zetten.”

“Sportief gaat het goed hier, op dit moment staan we bovenaan in de competitie. Na 28 wedstrijden zijn er play-offs om het kampioenschap en ons doel is zeker om deze te winnen en zodoende kampioen te worden.”

Ook het leven bevalt hem erg goed in Canada. “De natuur is hier erg mooi en ik ga ook regelmatig met teamgenoten wandelen in de natuur. Daarnaast is het leven hier gewoon erg prettig en vermaak ik me prima. Het is ook niet zo dat ik erg heimwee heb naar Nederland. Wel fijn was dat deze week mijn ouders langskwamen, maar verder heb ik gelukkig niet veel problemen met het leven in Canada.”

Mocht Daan met zijn team kampioen worden, dan wachten er een paar mooie affiches in de CONCACAF Champions League. “Dat zou een erg mooi avontuur zijn. Dan spelen we tegen kampioenen van Midden- en Noord-Amerika, dus gaan we op bezoek bij bijvoorbeeld teams uit Mexico, Panama en Honduras. Dat zou wel erg gaaf zijn.” De 23-jarige verdediger heeft voor zichzelf ook een heel duidelijk doel voor ogen. “Mijn doel is om uiteindelijk in de MLS te spelen. Het zou mooi zijn om binnen één of twee jaar de stap te maken naar deze grote competitie.”

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3