Hoe is het nu met: Roger Riera

	

De Spaanse verdediger Roger Riera speelde 48 wedstrijden voor NAC, alvorens hij in januari 2021 terugkeerde bij zijn oude club: FC Barcelona. Bij NAC kende hij in zijn eerste jaar successen in de KNVB Beker en met het winnen van de eerste periode. Op dit moment komt de Spanjaard uit voor het ambitieuze FC Andorra.

“In mijn tijd bij NAC voelde ik al snel dat de club heel erg groot is en geweldige supporters heeft, dat is me het meest bijgebleven. Het is iets waar veel clubs van dromen en dat met geen geld te realiseren is.” Mede door de supporters werden de hoogtepunten van Roger Riera bij NAC nog mooier. “Het eerste échte ‘Avondje NAC’ dat ik meemaakte was tegen NEC, toen we de periodetitel wonnen. Dat was, samen met het behalen van de halve finale in de beker, een absoluut hoogtepunt.”

Toen de kans zich voordeed om terug te keren naar FC Barcelona B, kon Riera dit haast niet weigeren. “Je krijgt natuurlijk niet elke dag een aanbieding van Barcelona. Ik kende de trainer bij Barça B en hij wilde me er graag bij hebben om de jongere jongens bij de hand te nemen. We hadden als doel om te promoveren naar de LaLiga2, maar helaas verloren we na penalty’s in de finale. Hierna kwam er een nieuwe president en een nieuwe trainer. Hierdoor moest ik helaas vertrekken bij de club.”

Daarna kwam de 26-jarige mandekker bij FC Andorra terecht, een kleine club uit Andorra dat uitkomt in de Spaanse Derde Divisie. Deze club is in handen van Barcelona-speler Gerard Pique, die ambitieuze plannen heeft met FC Andorra. “In de laatste drie jaar is de club al drie keer gepromoveerd en nu komt het uit in de Spaanse Derde Divisie. Ons doel is om dit jaar opnieuw te promoveren en zodoende in de LaLiga 2 te komen.”

Over een terugkeer naar NAC durft Riera best te praten. “Het was geweldig om in het mooie Rat Verlegh Stadion te spelen voor de supporters. Ik volg de club nog steeds en heb de wedstrijd tegen Excelsior ook gekeken. Zelfs voor de televisie proefde ik de sfeer en het is mooi om te zien dat het stadion zo vol zit, terwijl het sportief niet geweldig gaat met de club. Dan zie je hoe groot NAC is en mede daarom zou ik wel ooit terug willen keren bij de club.”

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!