Sluiten

De NAC Street League is een (voetbal)competitie die door NAC Maatschappelijk al jaren wordt georganiseerd. Gedurende het schooljaar gaan scholen de strijd met elkaar aan om te bepalen wie de sportiefste school van de stad is. In de afgelopen jaren is de competitie flink uitgebreid. Waar het begon met alleen wijkteams in Breda, is het project geëvalueerd naar basisscholen en middelbare scholen met aparte competities voor jongens en meiden. Later zijn de randgemeentes Oosterhout en Geertruidenberg aangesloten. 

imgl5273

Het begin

Het idee van de Street League is overgewaaid uit Engeland. NAC Maatschappelijk heeft dit idee overgenomen en er een eigen draai aangegeven. NAC wilde graag iets terugdoen voor de wijken om zo meer binding te krijgen met elkaar. In 2008 is de start geweest van de NAC Street League in Breda met tien wijkteams. Snel na het succes zijn de wijkteams veranderd in ploegen die vertegenwoordigd worden door scholen. Op deze manier wordt er meer maatschappelijke impact genereert aan leerlingen door structureel kennis te delen over maatschappelijke thema’s naast de wekelijkse voetbalpartijtjes.

Door de jaren heen

Na een goede basis van de competitie in Breda, is na twaalf jaar gekozen om de NAC Street League uit te breiden naar omliggende gemeentes. In 2020 begon de competitie in Geertruidenberg en twee jaar later is het project geïmplementeerd in Oosterhout. Dit om niet alleen in Breda, maar ook in de randgemeentes, het gedrag van leerlingen op een positieve manier te beïnvloeden. Naast de speelrondes en de maatschappelijke bijdrages wijzen de finaledagen uit wie zich NAC Street League-kampioen mag noemen. Deze dagen maken uit wie de sportiefste school van de competitie is. De finaledagen staan centraal om het seizoen af te sluiten en de leerlingen een fantastische dag te bezorgen. Deze dagen kennen geen verliezers, alleen maar winnaars. De finaledagen zullen dit jaar plaatsvinden op 24 en 25 mei op parkeerplaats P5, bij het Rat Verlegh Stadion. 

Continuïteit

In het streven van NAC Maatschappelijk voeren we projecten nooit alleen uit. Dat geldt ook voor de NAC Street League. NAC Maatschappelijk werkt samen met diverse vrijwilligers, partners en sponsoren in de stad en de regio. In de toekomst willen we deze samenwerking graag intensiveren.Daarnaast dragen BrabantSportFonds en European Football for Development Network bij op (inter)nationaal niveau. Dit is belangrijk voor het voortbestaan van het project en dankzij eenieders inzet is het mogelijk om de maatschappelijke impact voort te zetten in de komende jaren. Daarmee kunnen we de kracht van NAC Breda inzetten in de buurten en wijken en voor de jongeren die dat nodig hebben.

Commerciële partners

Hero Benelux, Hoppenbrouwers, Hoeks Zonwering, Rabobank (de Coöperatieve Rabobank Amerstreek), Kober Kinderopvang

Samenwerkingspartners

BrabantSportfonds, Buurtsportcoach Geertruidenberg, De Kredietbank, European Football for Development Network, Fontys, Gemeente Breda, Gemeente Geertruidenberg, Gemeente Oosterhout, Get Bright, GGD West-Brabant, Grote Broer/Grote Zus, HAEMS Training, IMW Breda, Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda, MOOVE Oosterhout, Novadic Kentron, Rooi Pannen, UEFA Foundation

 

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

espn new