Keuken Kampioen Divisie gaat ‘gewoon’ door

	

‘Gewoon’, maar dan zonder onze supporters. Dat is, tot onze grote teleurstelling, zojuist bekendgemaakt. NAC was en is nog altijd voorstander van het uitstellen van de wedstrijden, maar dit blijkt helaas niet mogelijk.

De afgelopen periode is gebleken dat stadions geen haard van besmettingen veroorzaken. Wij waren in eerste instantie dus al erg teleurgesteld dat de wedstrijden weer gespeeld dienden te worden in lege stadions. Voetbal speel je nu eenmaal voor supporters en al helemaal bij NAC. Vandaar dat de club voorstander was van het uitstellen van wedstrijden. Dit is, tot onze teleurstelling, niet haalbaar gebleken.

De afgelopen periode hebben wij als club alles op alles gezet om de wedstrijden veilig te organiseren. Uit de cijfers blijkt dat dit goed is gelukt, daar er geen besmettingshaarden bekend zijn. Het is dan ook erg spijtig dat niet alleen onze club, maar de gehele branche zo hard wordt geraakt. Daar tegenover staat wel dat de overheid een compensatiepakket aan het samenstellen is om de geleden schade te compenseren.

Wedstrijden live op tv

Vanaf het moment dat de eerste berichten doorkwamen heeft de club direct contact gezocht met de betrokken instanties. Wij hebben direct aangegeven dat wij de wedstrijden live op ESPN willen, zodat onze supporters de wedstrijden kunnen volgen. Momenteel wordt nagegaan of dit ook bij de betrokken organisaties haalbaar is.

Mocht dit alles doorgaan, gaat er een speciaal woord van dank uit naar onze hoofdsponsor: OK. Zij hebben aangegeven de kosten voor het live uitzenden van de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht te willen dragen.

Mattijs Manders: “Met grote teleurstelling en gevoel van machteloosheid hebben we moeten accepteren dat onze supporters tot en met drie december ons stadion niet in mogen. We hebben als club geïnvesteerd in de toegangscontroles en we hadden grip op het controleren bij de ingangen. Ook zijn er amper gevallen van besmettingen bekend. Uiteraard maken we ons zorgen op dit moment over de hoge aantallen positieve testen en ziekenhuisopnames. Wekelijks komen er ruim 200.000 duizend mensen naar de diverse stadions en kijken er een paar miljoen mensen naar de wedstrijden in Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. Met onze aanpak in de stadions kunnen we juist onze bijdrage leveren aan de oplossing van het probleem in plaats van het betaalde voetbal het probleem te laten zijn. Wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de NAC-supporters zo snel mogelijk weer veilig naar het stadion kunnen, tot die tijd proberen we in overleg met CED te organiseren dat de wedstrijden van NAC live te zien zijn. Uiteraard zijn we hier afhankelijk van meerdere partijen”

Nieuwsbrief Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en mis geen updates!