Sluiten

Feiten en weetjes

  • NAC Breda won slechts één van de veertien voorgaande uitduels met FC Emmen in alle competities (in maart 2000); in de meest recente ontmoeting in Drenthe schakelde NAC Emmen wel uit na strafschoppen in de play-offs (mei 2021).
  • NAC Breda won veertig van de laatste 45 Eerste Divisie-wedstrijden op een zaterdag en verloor slechts één van deze 45 duels: in december 1999 tegen Excelsior (1-2).
  • NAC hield dit seizoen al negen keer het doel schoon in de Keuken Kampioen Divisie, het hoogste aantal van de competitie en precies evenveel als vorig seizoen na 22 speelrondes (ook 9).
  • Ondanks dat NAC niet tot scoren kwam in de twee competitieduels van 2022, waren er slechts drie ploegen die dit kalenderjaar meer schoten losten in de Eerste Divisie dan de Bredanaars (31, waarvan 13 op doel).
  • Van alle middenvelders en aanvallers van NAC Breda noteerde Sabir Agougil dit seizoen de hoogste passnauwkeurigheid in de Keuken Kampioen Divisie (86,8%).
  • In de vorige speelronde was Boris van Schuppen goed voor vijf schoten en vijf gecreëerde kansen, waarmee hij de zesde speler werd die hierin slaagde in een KKD-duel dit seizoen.

 

Voorbeschouwing

NAC zal het vanmiddag in ieder geval moeten stellen zonder Thom Haye en Moreno Rutten. Beide heren pakte tegen FC Volendam hun vijfde gele kaart en zijn hierdoor geschorst. Ralf Seuntjens keer wel weer terug bij de selectie. De aanvallende middenvelder keerde begin deze week terug op het trainingsveld en zal zich zaterdag weer bij de groep voegen. 

Een logische vervanger voor de geschorste Moreno Rutten zou natuurlijk Ruben Ligeon kunnen zijn. De 29-jarige back viel tegen PEC Zwolle ook al in op die positie. Thom Haye zal worden vervangen voor Welat Cagro. Naast de schorsingen en de slepende blessure van Mario Bilate heeft Edwin de Graaf de beschikking over een fitte spelersgroep. 

De trainer zal met een goed gevoel terugkijken op de afgelopen week. Tegen FC Volendam werd er goed voetbal gespeeld en werden vele kansen gecreëerd. Tegen PEC Zwolle in het TOTO KNVB Beker toernooi werd wederom goed spel op de mat gelegd, echter werd het deze keer ook verzilverd. Toch in de trainer kritisch en geeft aan dat NAC niet weer vier á vijf grote kansen mag missen. Edwin de Graaf zal de lijn van goed voetbal, veel kansen creëren en doelpunten maken willen doortrekken naar de altijd lastige uitwedstrijd bij FC Emmen. 

De tegenstander: FC Emmen

FC Emmen bezet op dit moment de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Met 42 punten uit 21 wedstrijden pakken Dick Lukkien met zijn ploeg gemiddeld twee punten per wedstrijd, een prima gemiddelde.

De laatste wedstrijd van de Emmenaren dateert van acht januari. Op bezoek bij FC Den Bosch werd met 0-2 gewonnen door doelpunten van Veendorp en Mendes. Een week later zouden zij het in eigen huis opnemen tegen Helmond Sport, maar de ploeg uit Helmond kampte met golf van afwezigen waardoor zij niet genoeg spelers hadden. Het duel werd uiteindelijk uitgesteld waardoor FC Emmen twee weken geen wedstrijd heeft gespeeld.

Dick Lukkien speelt met zijn FC Emmen al het gehele seizoen in een 4-3-2-1 formatie. Veel wekelijkse wisselingen vinden er ook niet plaats. In het laatste duel tegen FC Den Bosch diende Lukkien op een aantal plaatsen noodgedwongen te wijzigen door afwezigen.

Een van de afwezigen bij het duel tegen FC Den Bosch was Jeredy Hilterman. De topscorer van de Emmenaren werd vervangen door Reda Karchouch. Naar verwachting zal de spits met acht goals weer terugkeren in de wedstrijdselectie van Dick Lukkien.

Laatste editie

De laatste keer dat NAC op bezoek ging bij FC Emmen was op 20 mei 2021. Destijds was het de halve finale van de Keuken Kampioen Divisie Playoffs. Na een voorsprong kwam FC Emmen in de tweede helft langszij. Doordat in het restant geen doelpunten meer viel, diende de wedstrijd te worden beslist met penalty's. 

 

Live

De wedstrijd van vanavond is live te zien via ESPN 1.

KPN - Kanaal 14
Ziggo - Kanaal 421 (ook als je geen ESPN-abonnement hebt)
T-Mobile - Kanaal 150 

Heb je geen mogelijkheid om te wedstrijd op tv te kijken? Luister dan mee naar het live wedstrijdverslag 076Radio. 

Via social media de wedstrijd volgen? 

Twitter
Facebook
Instagram

ms21081377649[1]

Ook een wedstrijd van NAC bijwonen?

Wil jij een keer een Avondje NAC bijwonen? Dat kan! Klik op de button hieronder en bestel je tickets.

img 0235
soccernews3